Marcus Grönholm omasta MM-rallicross-projektistaan: ”Aika sirkus”

28.3.2017 / 16:40
Tältä näyttää GRX:n ja Niclas Grönholmin auto MM-sarjassa 2017.

[ A- ] / [ A+ ]

Marcus Grönholm tuo MM-rallicrossiin oman tiiminsä. Niclas Grönholm ajaa MM-sarjan nyt isänsä GRX Teamin alaisuudessa. Autona on Supercar-luokan 600-hevosvoimainen nelivetotykki Ford Fiesta.

Yhteistyössä Grönholmin kanssa toimii SET Promotion, joka on menestynyt vuosikausia rallicrossin EM-sarjassa.

– Mentiin yhteen Jussi Pinomäen SETin kanssa, ja heidän kanssaan tehdään yhdessä tämä kuvio. Heillä on pari kolme autoa pikkuluokissa, niin pystytään nyt heidän kanssaan toteuttamaan tämä juttu jotenkin järkevästi, Marcus Grönholm sanoo UrheiluUutiset.comille.

Grönholm sanoo samaan hengenvetoon, että oman tiimin järjestäminen MM-sarjaan on ollut valtava projekti.

– On tässä aika sirkusta ihan tarpeeksi.

GRX:n virallisena tallipäällikkönä toimii Jussi Pinomäki. Grönholm itse ei osaa nimetä omaa rooliaan.

– No mikä minä nyt sitten olen. Joku vaan. Olen paikalla, ja säädän ja häslään. Ei minulla mitään virallista titteliä ole. Olen varmaan joku yber-päällikkö sitten, Grönholm nauraa.

Rallicrossin MM-sarjan kulut ovat paisuneet parin kauden aikana tolkuttomasti. Marcus Grönholm tietää, että euroja kuluu satoja tuhansia, jos mielii olla kilpailukykyinen.

– Juu, sen verran menee että heilahtaa. En ihan tarkkaan tiedä, mutta tiimithän laskevat, että se on 50000 euroa per kisa jos vuokraa auton kaikilla palveluilla. Mutta meidän on tehtävä tämä halvemmalla. Riippuu siitäkin, mitä menee rikki.

Riittääkö siis vaikka puoli miljoonaa?

– Sen on riitettävä. Ei meillä semmoisia rahoja ole.

Onko tämä vain yhden vuoden projekti, vai voisiko GRX olla jatkossa useamman auton talli ja vaikkapa jonkun automerkin tehdastalli?

– Mistä sä tommosen sait päähäs?

Tuli vaan mieleen.

– No katsotaan nyt tämä vuosi ensin. Onhan kaikki tietenkin mahdollista. Nyt ei vielä mietitä semmoisia.

Niclas Grönholm voitti rallicrossin Supercar-luokan suomenmestaruuden 2015. MM-sarjassa hän ajaa nyt toista kauttaan. Viime vuonna hän kilpaili OMSE-tallin Fordilla, mutta finaalipaikat jäivät saavuttamatta.

– Kovemmat odotukset on kuin viime vuonna. Se meni vähän harjoittelun piikkiin. Nyt Niclas yrittää päästä finaaleihin, mutta on siellä aika kova jengi vastassa. Alkaa vaan olla tehdaspeliä aika paljon siellä, kun on volkkarit, Fordit, Ekström (Audi) ja Peugeotit.

Tiimi on päässyt ajamaan vain yhden testipäivän Ranskassa.

– Enemmän olisi pitänyt ajaa. Tarkoitus oli ajaa lauantaina ja sunnuntaina kahdellakin eri radalla, mutta auto ei ollut vielä valmis. Pojat pääsivät lähtemään M-Sportilta vasta lauantaina illansuussa. Nyt jäi testi yhteen rataan, eikä se nyt tietenkään ihan optimaali ole. Ajoin itsekin autolla just äsken ensimmäiset kierrokset. Halusin koittaa miltä auto tuntuu, ja saatiin vähän vertailua. Hyvin Niclas ajoi. Hänellä oli itse asiassa nopeampi kierrosaika kuin minulla, Grönholm kertoo.

MM-kausi starttaa viikonloppuna Espanjan Barcelonassa.

Lue myös 2.3. Tavoite aina semifinaalissa 

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit