Marcus Grönholm “pappakerhon” ykkönen Höljesissä – Juniorikaarti omaa luokkaansa

5.7.2019 / 21:05
Marcus Grönholm oli "pappakerhon" nopein Höljesin kutsukilpailussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Ruotsin Höljesissä vietetään tänä viikonloppuna rallicrossin juhlaviikonloppua, joka kantaa nimeä The Magic Weekend. MM- ja EM-pisteistä taistellaan niin Supercar-, RX2-, kuin Super1600-luokassakin, mutta kilpailujen osalta viikonloppu käynnistyi perjantaina ajetulla CrossCar Star Challenge -kutsukilpailulla.

Mukana tässä Crosskartin / CrossCarin kutsukilpailussa nähtiin niin lajin nuorta osaamista, kuin autourheilun vanhoja mestareitakin, kuten muun muassa rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm, rallicrossin 14-kertainen Euroopan mestari Kenneth Hansen, rallicrossin kolminkertainen Euroopan mestari Sverre Isachsen, sekä vahvan rallitaustan omaava ja vuonna 2014 Supercar-luokan EM-hopeaa saavuttanut Henning “Petterin veli” Solberg.

Siinä missä Grönholm ja Hansen isännöivät nimikkotallejaan nykyisin rallicrossin MM-sarjassa, missä Norjan osakilpailun jälkeen Team Hansen MJP:llä ja GRX Tanecolla on tallipisteissä kaksoisjohto, on yksi päivän kilpailijoista, britti Graham Rodemark, Hansenin tallin päämekaanikko, sekä Kevin Hansenin “spotteri”. Lisäksi mukana oli Höljesissä EM-osakilpailussa Supercar-luokan voittoa vuonna 2009 juhlinut Stig-Olof Walfridson, sekä Arne Rådström.

Nuorisokaartia edustivat RallyX Nordic -sarjan hallitseva CrossCar-mestari Nils Andersson, joka toukokuussa nappasi Höljesissä RallyX Nordic -sarjan kauden avausosakilpailusta tuplavoiton, Jimmie Österberg, RallyX On Ice -sarjan hallitseva CrossCar-mestari Julius Ljungdahl, Isac Egonsson, sekä 15-vuotias Isak Reiersen, joka viime vuonna ajoi suomalaisen Set Promotion -tallin vetämässä rallicrossin RX Academy -sarjassa viidenneksi.

Mikään suuren suuri yllätys ei ollut se, että parasta vauhtia päivän kilpailussa piti nuorisokaartin edustajat. Ainoa “pappakerhon” edustaja, joka selviytyi finaaliin, oli Marcus Grönholm, joka järjesti Höljesissä sensaation 11 vuotta sitten voittamalla EM-sarjan osakilpailun rallicrossin debyyttikilpailussaan. Silloin jäivät taakse niin Kenneth Hansen, kuin Sverre Isachsen, kuten jäivät myös nyt.

Grönholm oli ensimmäisessä alkuerässä kolmanneksi nopein ja toisesta alkuerästä tuli viidenneksi nopein aika. Nämä sijoitukset riittivät kokonaistuloksissa viidenteen sijaan, edellään vain nuorisokaartin kuljettajia, joista paras oli Österberg. Koska mukana oli 12 kuljettajaa, niin kaikki selviytyivät semifinaalivaiheeseen.

Grönholm sai semifinaalilähdössä vastaansa Österbergin, Reiersenin, Solbergin, Hansenin, sekä Rodemarkin. Österberg ja Reiersen karkasivat omille teilleen ja etenivät selkeästi finaaliin. Kolmannen finaalipaikan nappasi Grönholm, joka ruutulipulla oli reilut neljä sekuntia Solbergia ja kahdeksan sekuntia Hansenia edellä. Toisesta semifinaalilähdöstä finaaliin tiensä raivasivat Egonsson, Ljungdahl, sekä Andersson.

Finaalissa Grönholm sai siis vastaansa viisi nuorisokaartin edustajaa, kun taas “pappakerhon” muut tekijät siirtyivät katsomon puolelle. Grönholm teki parhaansa, mutta nuorisokaarti karkasi ja maalissa inkoolainen oli kuudes. Eroa kärkeen kertyi reilut kymmenen sekuntia. Voittoon ajoi Österberg, jolle Egonsson hävisi vain puoli sekuntia. Kilpailun nuorin osallistuja, Reiersen, oli kolmas. Kärkikolmikko oli omaa luokkaansa, sillä neljänneksi sijoittunut Andersson jäi kolmannesta sijasta vajaan kuuden sekunnin päähän.

Ruotsin Höljesissä kilpailevat viikonloppuna Supercar-luokan MM- ja EM-sarja, RX2-luokka, sekä EM-sarjan Super1600-luokka, joka avasi omat alkueränsä jo perjantaina. Muiden luokkien alkuerät käynnistyvät lauantai-aamuna ja kaikkien luokkien semifinaalit, sekä finaalit ovat ohjelmassa sunnuntaina. UrheiluUutiset.com seuraa Höljesin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

CrossCar Star Challenge 2019 finaalin tulokset

1) Jimmie Österberg (SWE) 4.35,668
2) Isac Egonsson (SWE) + 0,509
3) Isak Reiersen (SWE) + 2,213
4) Nils Andersson (SWE) + 8,038
5) Julius Ljungdahl (SWE) + 9,867
6) Marcus Grönholm + 10,618

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit