Marcus Grönholmin tiimille SM-hopeaa, isäntä itse ei radalle ehtinyt – “Lapsenvahtina tällä kertaa”

28.8.2017 / 05:32
Marcus Grönholm ei Kokemäellä kilpaillut, mutta poika Niclas sen sijaan kilpaili (Kuva: GRX / McKlein).

[ A- ] / [ A+ ]

Jokamiehenluokan SM-Liigafinaali ajettiin viikonloppuna Kokemäellä ja Suomen mestariksi kruunattiin viime vuotiseen tapaan Kauhajoen joukkue. Rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin joukkue Team GRX paransi viime vuotista kolmatta sijaansa ollen nyt toinen.

Vuosi sitten myös Marcus Grönholm nähtiin mukana radalla kilpailemassa Team GRX:n väreissä, mutta tällä kertaa tiimi-isäntä ei kuitenkaan rattiin tarttunut.

– Olin lapsenvahtina tällä kertaa, mutta seurasin netistä tilanteen kehitystä ja jännitti niin pirusti. Hienosti ajettu, olen ylpeä koko porukasta, Grönholm hehkuttaa Espoo Motorsport Clubin tiedotteessa.

Aivan kuten vuosi sitten, niin myös tällä kertaa Team GRX lähti jokamiehenluokan SM-Liigafinaaliin Espoo Motorsport Clubin ilmoittamana. Vuosi sitten joukkue oli kolmas ja kun nyt tuli hopeaa, niin tasaisen vauhdin taulukon mukaanhan ensi vuonna olisi sitten vuorossa mestaruusjuhlat.

– Enpä osaa nyt tällä hetkellä tuohon ottaa kantaa, Grönholm tyytyi toteamaan.

Kauhajoen voitto irtosi 172 pisteellä ja mestaruustaistelu oli todella tiukka, sillä Team GRX:n loppupisteet olivat 170. SM-pronssia napannut Suonenjoen joukkue keräsi 125 pistettä, joten kärkikaksikko oli kilpailussa täysin omaa luokkaansa. Team GRX -joukkueessa ajoivat Joni Wiman, Niclas Grönholm, Jukka Lassila, Kari Piira, Markus Ylinen, Petro Koski, Juha Rytkönen, Miko Simonen, Jussi Klemola, sekä Manu Juhola.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit