MOTORSPORT

Marcus Grönholmin tiimin Hyundai-debyytti sujui yli odotusten – “Mahtava tulos”

Rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin johtama GRX-tiimi avasi rallicrossin MM-sarjan uusilla Hyundai-autoillaan erinomaisesti. Tulos viime viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa ajetusta avausosakilpailusta ylitti tiimin ennen kilpailua asettaman tavoitteen.

GRX Tanecon virallinen tavoite MM-sarjan kauden avausosakilpailuun Barcelonaan oli saada molemmat kuljettajat vähintään semifinaaleihin ja siinä Niclas Grönholm, sekä Timur Timerzyanov myös onnistuivat. Kaiken lisäksi Grönholm täräytti vielä omasta semifinaalilähdöstään aina finaaliin asti sijoittuen siellä neljänneksi.

– Kaksi autoa semifinaaleissa heti ensimmäisessä osakilpailussa on mahtava tulos. Kaikki tekivät kovasti töitä, että saisimme autot ajoissa valmiiksi ja tämä on hieno palkinto siitä. Sokerina pohjalla oli Niclaksen pääseminen finaaliin, tiimin isäntä Marcus Grönholm hehkuttaa tiedotteessa.

Vaikka tulos ylittikin ennakko-odotukset ja tavoitteen, niin Grönholm korostaa, että töitä on vielä runsaasti edessä. Selvää kuitenkin on, että tälläinen avaus antaa koko tiimille runsaasti itseluottamusta jatkoa ajatellen.

– Tiedämme, että tehtävää on vielä paljon, mutta tällaisen tuloksen saavuttaminen ensimmäisessä kisassa, vaikka meillä ei ollutkaan tilaisuutta testata autoa niin paljon kuin olisimme halunneet, on todella lupaavaa. Nyt odotamme innolla Portugalia ja kauden toista osakilpailua, Grönholm käänsi katseet jo kahden viikon päästä ajettavaan MM-sarjan seuraavaan osakilpailuun.

GRX Taneco -tiimin finaalipaikan arvoa Barcelonassa nostaa se, että finaalikuusikosta viisi muuta kuljettajaa edustivat tehdastiimejä, eli Niclas Grönholm oli finaalin ainoa yksityistiimin kuljettaja. Grönholmille paikka finaalissa MM-tasolla oli uran toinen ja neljäs sija puolestaan toukokuussa 22 vuotta täyttävän inkoolaisen uran paras MM-osakilpailusijoitus tähän mennessä. MM-pisteissä Grönholm on avausosakilpailun jälkeen viidentenä.

– Tiesin, että meillä oli mahdollisuudet päästä semifinaaleihin, vaikka se olikin odotettua vaikeampaa. Finaalipaikka oli minulle todellinen bonus. Emme onnistuneet ihan niin hyvin kuin olin toivonut ja jäin neljänneksi, mutta voimme olla tyytyväisiä ensimmäiseen kisaamme tällä tiimillä ja autolla, Grönholm kommentoi kauden avausviikonloppua.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Portugalissa huhtikuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com