Marko Männyllä edelleen SM-mitali mielessäin – “Katsotaan syyskuun lopulla mitä kaudesta jää käteen”

11.9.2017 / 20:34
Marko Männyn taival Uudessakaupungissa päättyi keskeytykseen (Kuva: Hannu Rainamo).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM1-luokan kolmannelta sijalta Uudenkaupungin osakilpailuun lauantaina startannut Kauhajoen Marko Mänty oli yksi rallin kovan onnen sotureista. Viidennellä erikoiskokeella keskeyttämään joutunut Mänty putosi SM-pisteissä nyt neljänneksi, 15 pisteen päähän kolmantena olevasta Jarkko Nikarasta.

Marko Mänty ja kartturi Joni Mäkelä avasivat Uudenkaupungin SM-rallin ensimmäisen erikoiskokeen pohja-ajalla. Toisella erikoiskokeella tuli sitten kylmää vettä niskaan. Tosin vettä tuli myös paikalla saapuneiden katselijoiden niskoille, mutta Männyllä rengasrikko näkyi pätkäajassa reilun puolen minuutin tappiona.

– Rengas osui kiveen, jonka seurauksena vanne särkyi ja ilmat lähtivät renkaasta. Pätkän viimeiset kolme kilometriä sinnittelimme ilman toista eturengasta. Puolen minuutin tappio tuntui pahalta, mutta edessä oli vielä paljon kilometrejä. Tietenkin lähdimme tavoittelemaan muutaman sijan kohennusta, seitsemänneksi pudonnut Mänty kertasi tapahtumia.

Viides erikoiskoe oli sama millä rallipäivä oli aloitettu. Männyn hyvä hyökkäys valui kurvissa vähän leveäksi. Tietä myötäillyt kallionreuna suisti JTR Racingin Skoda Fabia R5:n keskeytyskuntoon.

– Paikka meni olemattomasti vähän leveäksi. Rengas osui kallion reunaan ja osumasta alatukivarsi napsahti poikki. Siinä ei sitten enää ollut muuta tehtävissä kuin keskeyttää kisa. Mitään suurempaa vauriota ei päässyt syntymään, mutta totta hitossa harmittaa kun tuli toinen pisteetön kisa tälle kaudelle.

– SM-mitalin hakeminen näistä asetelmista on kovan työn takana. Emme kuitenkaan ole luovuttaneet, vaan lähdemme Tampereelle ajamaan voittoa SM-kauden päätöskisasta. Katsotaan syyskuun lopulla mitä kaudesta jää käteen, Mänty purki ajatukset.

SM1-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Teemu Asunmaa 114
2) Juha Salo 98
3) Jarkko Nikara 74
4) Marko Mänty 59

Teksti: JTR Racingin tiedote


Facebook kommentit