MOTORSPORT

Markus Hellström hakee voittoa TeijoTalot Rallissa: ”Tulee hieno rallipäivä”

Markus Hellström avaa rallin kesäkautensa lauantaina TeijoTalot Rallissa. Salon seudulla ajettava kisa on salolaiskuskille luonnollisesti tuttu, ja luokkavoittoja on tästä rallista kertynyt jo aiemminkin. Volvo-kuskin tavoitteena on ottaa yksi voitto lisää.

TeijoTalot Rallissa on tänä vuonna ennakkotutustumismahdollisuus, eli kuljettajat voivat tehdä perjantain aikana erikoiskokeille ns. nuotit.

– Tosi mukava lähtee kotiteille, ja ensimmäistä kertaa nuotin kanssa. Vaikka tässä nyt on pimeitä ralleja ajanut, niin nuotista ajaminen on kuitenkin tämän lajin suola. Reitillä on paljon tuttuja ja yhteistyökumppaneita. Hyvä kilpailu olisi aina parasta. Mitä kovempi taso, sitä parempi tulee kisasta ja ajamisesta. Uskon, että tulee hieno rallipäivä, Hellström sanoo.

Hän ajaa kilpailun yhdessä Tero Nättiahon kanssa. Kaksikon tulevana tavoitteena on menestyminen Suomen MM-rallin yhteydessä ajettavassa Vetomies-kisassa. Muissa ralleissa Hellströmin kartanlukijana toimii Ari Kurppa.

– Tämä on meidän osaltamme eräänlainen ennakkokisa Vetomieheen.

Hellström on testannut Volvoaan talvikauden jälkeen, ja ensituntuma soraan on hyvä. Auton säätöjä hän viilasi lauantaina seurakilpailussa Hämeenkyrössä.

– Pienimuotoinen testiohjelma käytiin läpi. Ei mitään suurta ja mullistavaa, mutta vähän kokeiltiin eri juttuja. Testi oli hyvinkin onnistunut. No, itse asiassa yksi aika mittava juttukin tehtiin, kun muutaman vedon jälkeen vaihdettiin taka-akseli. Koitettiin pitempää välitystä, ja se näytti omien kellotusten mukaan siltä, että olemme oikealla tiellä. Nyt riittää kulku, ja pienet vaihteet saadaan sellaisiksi, että moottori pysyy mukavammin vääntöalueella. Kolme viimeistä veto menivät kaikki 0,3 sisään, ja se on hyvä merkki, Hellström kertoo.

Hellström on ajanut tällä kaudella F-rallisarjaa, jossa hän on talven kolmen osakilpailun jälkeen kolmantena.

Kuuden erikoiskokeen TeijoTalot Ralli käynnistyy lauantaina kello 11:00. Kilpailukeskus on TeijoTaloilla Perniössä, ja reitti suuntautuu Perniöstä pohjoiseen. Kilpailu on Historic Rally Trophyn kesän avauskilpailu.

Lähde: Markus Hellströmin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com