MOTORSPORT

Markus Laitala repäissyt jo 32 pisteen etumatkan Formula Academyssa

Kun Formula Academy Finland -sarjasta on nyt ajettu kaksi osakilpailua viidestä, on sarjan ylivoimaisessa pistejohdossa Markus Laitala.

Formula Academy Finland -sarjan kauden toinen kilpailuviikonloppu ajettiin Hämeenlinnan Ahvenistolla auringonpaisteessa ja helteessä. Ensimmäistä kilpailupäivää hallitsi Sami-Matti Trogen, mutta toisena päivänä pistejohtaja Markus Laitala otti komennon, vankistaen sarjan pistejohtoaan.

Aika-ajon nopein oli kansainvälisessä rallicrossin RX2-sarjassakin kisaava Trogen, joka pääsi starttaamaan lauantain kilpailuun paalupaikalta. Toiseksi nopein oli kauden avauksessa Jurvan Botniaringilla dominoinut Laitala, joka jäi kärkiajasta noin kolme kymmenystä. Kolmosruudusta starttasi Elias Seppänen.

Ensimmäinen kilpailu päästiin ajamaan aurinkoisessa säässä, vaikka iltapäivälle oli ennustettu kovia ukkosia. Trogen, aika-ajon nopein, sai hyvän lähdön ja pystyi pitämään kärkipaikkansa. Kakkosruudusta lähtenyt Laitala sai myös hyvän lähdön ja kisan voitosta tuli heti alussa Trogenin ja Laitalan kaksinkamppailu. Kolmospaikasta käytiin kovaa kilpailua Seppäsen ja Nikita Aleksandrovin kesken. Nämä nuoret kävivät kovaa taistelua myös Botniaringin kilpailuissa. Seppänen ei päästänyt venäläiskuskia ohi ja sai pidettyä kolmospaikkansa loppuun asti.

Laitala ja Trogen kävivät voitosta kovaa taistelua, mutta Laitala ei missään vaiheessa päässyt yrittämään ohitusta. Trogen voitti lopulta reilun kahden sekunnin erolla. Trogen ajoi kisan nopeimman kierroksen ja pääsi starttaamaan myös toiseen kilpailuun paalulta.

Sunnuntain kilpailu ajettiin lauantain tapaan aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Ensimmäisen kilpailun tutut taisteluparit pysyivät myös toisessa kisassa. Voittaja Trogen sai huonon lähdön ja Laitala kaasutti saman tien ohi. Tämä pari karkasi muilta heti alussa ja he taistelivat voitosta viimeisille kierroksille asti.

Myös Seppänen ja Aleksandrov jatkoivat taistelua toisessa kilpailussa. Aleksandrov starttasi kolmosruudusta ja sai pidettyä sijoituksensa lähdön jälkeen. Seppänen ahdisteli venäläistä koko kisan, mutta ajoi viimeisillä kierroksilla hänen peräänsä ja jolloin Seppäsen autosta etusiipi irtosi. Seppäsen vauhti tippui tämän seurauksena ratkaisevan paljon, eikä hän pystynyt taistelemaan kolmossijasta.

Trogen ja Laitala kävivät voitosta kovaa taistelua aivan kilpailun loppuhetkille asti, mutta Trogenin auto otti liikaa lämpöä, minkä seurauksena vauhti tippui paljon ja Laitala voitti lopulta lähes kolmella sekunnilla.

– Eka kisa oli hyvä lähdöstä voittoon, ei mitään ihmeellistä. Tokassa kisassa tuli huono lähtö ja tipuin toiseksi. Ajoin pitkään perässä, mutta lämmöt nousi vähän liikaa ja tipuin, Trogen kommentoi.

– Perjantaina oltiin vielä vähän edellä. Lauantain aika-ajossa kaveri oli jo edellä ja lauantain kisassakin meni edelle. Tänään haettiin vähän parempaa ja siinä onnistuttiin ihan hyvin, paketoi Laitala viikonlopun tapahtumat.

Seuraava osakilpailu ajetaan Viron Pärnussa 28.-30. kesäkuuta.

Ahveniston tuloksia

Aika-ajot

1) Sami-Matti Trogen 1.14,965
2) Markus Laitala 1.15,220
3) Elias Seppänen 1.15,849
4) Nikita Aleksandrov (RUS) 1.15,872
5) Aleksander Vilaev (RUS) 1.16,142

Ensimmäinen kilpailulähtö

1) Sami-Matti Trogen
2) Markus Laitala + 2,389
3) Elias Seppänen + 14,947
4) Nikita Aleksandrov (RUS) + 15,325
5) Jimi Hannus + 36,621

Toinen kilpailulähtö

1) Markus Laitala
2) Sami-Matti Trogen + 2,746
3) Nikita Aleksandrov (RUS) + 12,097
4) Elias Seppänen + 19,826
5) Aleksander Vilaev (RUS) + 19,999

Pistetilanne 2/5 osakilpailua

1) Markus Laitala 93
2) Nikita Aleksandrov (RUS) 60
2) Elias Seppänen 60
4) Sami-Matti Trogen 43
5) Max Salo 36

Lue myös!

Kauden avaus Markus Laitalan juhlaa (30.5.2019)
Formuloissa palkinnoille, nyt sama haussa rallicrossissa (14.6.2019)

Teksti: Formula Academy Finlandin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com