MOTORSPORT

Markus Palttala toinen Nurburgringin 24h-kisassa: ”Voitettu kakkossija”

Markus Palttalan edustama Rowe Racing ajoi kokonaiskilpailun kakkoseksi Nurburgringin 24 tunnin kilpailussa. BMW M6 GT3 –autolla ajanut Palttala oli tyytyväinen tulokseen, vaikka BMW:n tavoitteena olikin vain voitto.

Kilpailun voittoon ajoi Audi R8 LMS (Connor De Phillippi, Christopher Mies, Markus Winkelhock ja Kevin van der Linde). Palttalan autokunta (Nick Catsburg, Richard Westbrook ja Alexander Sims) jäi lopulta voitosta vain 29 sekunnin verran. Kierroksia kertyi 158.

Kilpailu huipentui päätöskierroksille, kun vesisade kasteli 25-kilometrisen Nordscleife-radan.

– Odotuksiin nähden tulos oli hyvä. Olimme aika-ajossa 21., ja kaikki oli pelissä jo silloin. Tiesimme, että pitkässä juoksussa voi tapahtua mitä tässä kisassa, ja niin siinä sitten kävikin. Kyllä palkintokoroke oli lopulta hieno saavutus meiltä, Markus Palttala sanoi UrheiluUutiset.comille.

– BMW:n tavoite oli voitto. Siinä mielessä he hävisimme tämän pelin. Mutta kyllä on vaikea olla pettynyt kakkossijaan. Minun mielestäni tämä oli voitettu kakkosija.

Parin viimeisen kierroksen sade väritti kilpailun päätöstä. Voittoon ajanut autokunta vaihtoi saderenkaat ensimmäisenä, ja onnistui sen turvin nousemaan kolmannelta sijalta voittoon. Palttalan autokunta vaihtoi sadekelin renkaat viimeiselle kierrokselle, ja nousi toiseksi.

– Meidän kisamme oli käytönnössä täysin virheetön. Ei mitään ylimääräistä ohjelmaa. Ei rengasrikkoja, ei teknisiä ongelmia, ei ensimmäistäkään viivästystä. Täysin puhdas suoritus, Palttala kehui.

– Sims oli alun perin ajamassa myös toisessa tiimimme autossa, mutta kun heille tuli rengasrikko, niin Sims siirtyi kokonaan meille. Ajoimme tunnin vetoja. Meillä oli hyvä kuskinelikko, ja homma toimi. Se oli yksi meidän autokunnan vahvuus myös. Muissa autoissa oli kovempia ”nimimiehiä”, joten siinäkin mielessä tuli kiva sulka hattuun.

Palttalan kilpailukausi BMW:n ratissa jatkuu jo ensi viikonloppuna, kun hän ajaa yhdessä Jesse Krohnin kanssa Blancpain Sprint –sarjaa Zolderin radalla.

Lue myös Lappalainen ajoi luokkansa viidenneksi

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com