MOTORSPORT

Mattias Ekströmin tallin nimeen muutos – Andreas Bakkerud hyppää Audin rattiin

Mattias Ekströmin johtaman EKS RX -tallin nimeen liitetään jatkossa myös Audi Sport, mikä kertoo osaltaan siitä saksalaistehtaan kasvaneesta tuesta, jota ruotsalaiskuljettajan omistama talli tällä kaudella tulee saamaan. Uutena kuljettajana Ekströmin talliin ja Ekströmin tallikaveriksi hyppää norjalaiskuljettaja Andreas Bakkerud.

Kaudella 2016 rallicrossin MM-sarjassa kuljettajien maailmanmestaruuden voittanut Mattias Ekström, 39, sekä hänen omistamansa, tallien maailmanmestaruuden samaisena vuonna voittanut EKS RX -talli, jatkaa rallicrossin MM-sarjassa Audin tehtaan tuella myös kaudella 2018. Talli tulee saamaan käyttöönsä täysin uudet Audi S1 EKS RX Quattro -autot ja tallin uusittu nimi tulee olemaan EKS Audi Sport.

Jo maanantaina järjestämässään lehdistötilaisuudessa Ekström kertoi, että Audin tehtaan tuki tulee olemaan vieläkin laajempaa kuin aiempina vuosina. Keskiviikkona julkaistussa Audi Motorsportin tiedotteessa Ekström otti kantaa tähän yhteistyöhön rallicrossin osalta, sekä ilmoitti tallin tavoitteen alkavalle kaudelle.

– Audin tuella meillä on mahdollisuudet vaikka mihin. Meidän tavoite kauteen 2018 on selkeä: haluamme taistella tosissamme niin kuljettajien, kuin tallienkin maailmanmestaruudesta. Oli täysin selvää, että meidän piti tehdä muutoksia ja juuri tästä syystä tuommekin radoille kaksi täysin uutta autoa, jotta pystymme vastaamaan kiristyneessä kilpailussa Volkswagenille ja Peugeotille, Ekström kommentoi.

Keskiviikkona EKS Audi Sport -talli tiedotti myös, että sen toinen kuljettaja tällä kaudella rallicrossin MM-sarjassa tulee olemaan norjalainen Andreas Bakkerud, 26, joka on osallistunut tähän mennessä MM-sarjan kaikkiin 49 osakilpailuun. Bakkerud on ehdottomasti yksi rallicrossin menestyneimpiä kuljettajia MM-tasolla, siitä todisteena kuusi osakilpailuvoittoa, 18 palkintosijoitusta, sekä MM-pronssi kaudella 2016.

– On todella suuri kunnia minulle saada kilpailla Mattiaksen tallissa. Meillä kahdella on jo usean vuoden ajan ollut keskenämme hyvät välit ja olen tiiviisti seurannut EKS-tallin kehitystyötä. Yhdessä tallin kanssa haluan nyt ottaa sen seuraavan askeleen urallani eteenpäin ja taistella toden teolla maailmanmestaruudesta, Bakkerud sanoo.

Rallicrossin 12 osakilpailun MM-sarja käynnistyy huhtikuun puolivälissä Barcelonasta, Espanjasta. UrheiluUutiset.com seuraa rallicross-kauden tapahtumia tiiviisti koko vuoden ajan, niin kotimaasta, kuin ulkomailtakin.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Andreas Bakkerud (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com