MOTORSPORT

Max Vatanen hakee Dmack-mestaruutta: ”Odotellaan vaan että päästään syöttämään”

Max Vatanen tavoittelee rallin MM-sarjan yhteydessä ajettavan Drive Dmack Fiesta Trophyn mestaruutta. Viikonlopun Katalonian ralli on sarjan finaalikilpailu. Vatanen on yhteispisteissä toisena.

Sarjan palkinnot ovat hyvät. Yhteensä jaossa on seitsemän MM-rallia Dmackin kustantamana R5-luokan autolla. Vatanen, 26, on jo voittanut niistä kaksi. Kahden osakilpailun yhteistuloksella on voittanut aina kaksi osallistumista. Lisäksi yksi MM-rallipalkinto tulee parhaasta WRC2-tuloksesta.

– Puolan ja Suomen tuloksilla olen saanut ensi kaudeksi jo kaksi MM-rallia. Nyt Kataloniassa olisi vielä voitettavissa kaksi MM-rallia lisää. Yritetään saada nekin, Vatanen sanoo.

– Niitä kisoja pystyy itse vähän valikoimaan. En ole vielä päättänyt mitkä MM-rallit ajan, mutta ainakin Suomen osakilpailun ajan R5-autolla. Se on ihan varma, hän lisää.

Edelliskaudella Vatanen oli Dmack-sarjan neljäs, viime kaudella kakkonen. Nyt hän on 14 pistettä sarjaa johtavan Osian Brycen takana.

– Tiukkaa taistelua on luvassa, kuten koko vuonna. Mieluummin olisin halunnut olla itse edessä kun Kataloniaan tullaan. Strategia on aika helppo, eli kaikkeni annan ja voittoa tavoittelen. Fiilis on hyvä. Nyt vaan odotellaan että päästään syöttämään. Koitetaan välttää virheet, mutta mitään ei lähdetä varmistelemaan. Ei auta olla kakkonen, Vatanen korostaa.

Dmack-sarjassa pisteitä saa lopputuloksen lisäksi erikoiskokeiden pohja-ajoista. Se tarkoittaa, että varmistelemalla voikin jäädä jäännöspisteille.

– Kausi on ollut mielenkiintoinen. Taso on todella kova. Olen itse kehittynyt paljon. Olen pystynyt antamaan kaikkeni tiukassakin paikassa, ja siitä kehityksestä olen tosi tyytyväinen. Olisi se sarja paremminkin voinut mennä, mutta vielä on mahdollisuus mestaruuteen, ja sitä lähdetään nyt tavoittelemaan, Vatanen sanoo.

Katalonian MM-rallissa Dmack-sarjassa ajaa myös toinen suomalainen, Juuso Nordgren. Kilpailu käynnistyy torstai-iltana Barcelonan kaupunkierikoiskokeella.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Juuso Nordgren: “Maltilla lähdetään”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com