Max Vatanen Portugalissa: ”Nostetaan vauhtia loppua kohti”

19.5.2017 / 07:16
Max Vatanen ja Jacques-Julien Renucci ovat valmiina R5-haastaseen Portugalissa. Vatanen ajaa ranskalaisilla nuoteilla.

[ A- ] / [ A+ ]

Max Vatanen ajaa uransa ensimmäisen WRC2-kilpailua Portugalissa. Hän on aiemmin kiertänyt MM-osakilpailuja etuvetokalustolla, mutta nyt alla on Dmack-yhteistyön myötä Ford Fiesta R5.

R5-auto on sinällään Vataselle jo tuttu. Hän kilpaili sellaisella kolmessa brittisarjan osakilpailussa edelliskaudella.

Vatanen sai täksi vuodeksi palkinnoksi kaksi MM-rallia R5:llä viime vuoden Dmack-sarjan menestyksestään.

– Fiilikset ovat hyvät. Ajoimme viime viikonloppuna testiä. Auto tuntui tosi hyvältä. Nyt kun on taas saanut maistaa R5-autoa, niin ei etuvetoiseen tee enää edes mieli. Tämä on hieno mahdollisuus. Kisa on pitkä ja taso todella kova. Pitää lähteä nöyrästi oppimaan, ja sitä oppia olisi nyt edessä 350 kilometrin verran, Vatanen sanoo UrheiluUutiset.comille.

– Tämä on ensimmäinen WRC2-kisani. Pitää lähteä kehittämään vauhtia progressiivisesti eikä toisinpäin. Ykkösellä koittaa jotain ja ajaa ulos, niin siinä nyt ei ole järkeä. Uusi auto ja vähän kokemusta, niin järkevästi pitää lähteä liikkeelle. Nostetaan vauhtia loppua kohti, se olisi fiksuin tapa tässä tilanteessa, Vatanen miettii.

Avauserikoiskokeella torstai-iltana Vatanen ja kartanlukija Jacques-Julien Renucci olivat WRC2-luokan 18., 11,1 sekuntia Andreas Mikkelsenin pohja-ajasta.

Toistaiseksi Vatasen kalenterissa on Portugalin lisäksi MM-ralli Suomessa, jossa hän myös ajaa R5-autolla.

– Jokainen ralli on tärkeä. Ei ole nyt mitään selvää ohjelmaa tälle kaudelle. Aina kun on mahdollisuus, niin siitä pitää ottaa kaikki irti. Maaliin pitää tulla ja aikojen pitää olla nousujohteisia. Seuraava varma kisa on tosiaan Suomi, ja sitäkin odotan kyllä jo innolla, Vatanen korostaa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit