Maximum Attack Markku Alen kahdesti Korsikan kunkku 037:lla: “Ei pystynyt kantamaan matkalaukkuja”

4.4.2017 / 21:04
Markku Alen ja Ilkka Kivimäki voittavat Korsikan MM-rallin kaksi kertaa Lancia Rally 037:lla. Kuva on tosin Monte Carlon osakilpailusta. (kuva: Lancia Press)

[ A- ] / [ A+ ]

“Maximum Attack” Markku Alén, 19 MM-osakilpailuvoiton mies, juhli voittoa myös Korsikan rallissa kahdesti ajaessaan legendaarisella Lancia Rally 037 -ralliautolla. Saavutus oli jotain ennenkuulumatonta, sillä suomalaiskuljettajien renkaiden alle ei kestopäällyste ollut aiemmin juuri sopinut.

Näennäisesti rallipoluille huonosti sopiva Lancia Rally 037 oli erittäin matala auto, jonka saattoi kuvitella sopivan selkeästi paremmin asfaltille kuin soralle tai lumelle. Auto oli vain takavetoinen, kun Audi mellasti jo nelivetoisella, ja oli mullistamassa ralliautoilun tulevaisuutta. Mutta asfaltilla Rally 037 oli kuin kotonaan. Alén oli lähetetty Korsikalle testihommiin keväällä 1983. Pelkäksi testireissuksi matka Välimerelle ei kuitenkaan jäänyt.

– Korsika ei ollut alunperin ohjelmassamme, vaan lähdimme ajamaan sinne testin. Muusta ei paljon puhuttu vielä pari, kolme viikkoa ennen rallia. Olin sitten testiautolla kisassa, ja se oli eka kerta kun 037 tuntui menevän mielettömän hienosti ja oli käsissäni, Alén muistelee 34 vuoden takaisia tapahtumia.

Itse rallissa kukin erikoiskoe tultiin läpi vain kertaalleen, mutta mikään helppo urakka ei ollut kyseessä. Pieneltä Korsikan-saarelta eivät rallitiet lopu kesken.

– Normaalisti harjoittelimme rallia kuukauden, mutta nyt harjoittelu jäi alle kahteen viikkoon. Erikoiskokeita riitti, taisi olla 1100 kilometriä sinäkin vuonna. Pelkästään Ajacciosta Bastiaan olimme ajaneet jo viisi tuntia kilpaa. Voittoaikani oli liki 13 tuntia, mikä tarkoittaa useaa nykyistä MM-rallia.

Kun Alén sitten 32 erikoiskokeen jälkeen saattoi todeta Röhrlin jääneen kakkoseksi, ei sen suuremmille juhlallisuuksille riittänyt enää energiaa. Fyysisesti koitos oli äärimmäisen raskas, ja mielessä vain nopea kotiin pääsy.

– Se oli rankin kilpailuni. Ne kaksi voittoa olivat ainoani, joiden jälkeen en kyennyt itse kantamaan matkalaukkujani lentokentällä. Käteni olivat aivan loppu ja rakkuloilla, koska autossa ei ollut ohjaustehostinta. Ne olivat kuin lapiomiehellä, joka on uurastanut kaksi viikkoa, Alen muistelee.

Lähde: Neste Rallin tiedote


Facebook kommentit