McLaughlin pitelemätön

29.4.2024 / 13:48

[ A- ] / [ A+ ]

Team Pensken Scott McLaughlin putsasi pöydän IndyCar-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa Alabamassa.

Uusiseelantilainen Scott McLaughlin starttasi kisaan paalulta rinnaltaan tallikaverinsa Will Power. Paalu oli McLaughlinille kauden ensimmäinen ja se tuli varsin osuvaan paikkaan, sillä aiemmin viikolla Team Penskeä rangaistiin Push to Pass -systeemin väärinkäytöstä kauden avauskisassa. McLaughlin ja kisan voittanut Josef Newgarden hylättiin ja Powerilta vähennettiin 10 pistettä.

– Auto oli aika-ajossa hyvä ja halusin antaa tiimille mahdollisuuden olla jälleen eturivissä. Parissa edellisessä kisassa aika-ajot eivät ole menneet nappiin. Tämä merkitsee paljon, mutta meidän täytyy pitää fokus oikeissa asioissa koko loppukauden ja tehdä kovasti töitä, McLaughlin summasi.

Sunnuntain kisassa McLaughlinin taktiikkana oli puhdas vauhti. Paalupaikka, voitto ja kisan nopein kierros eivät jättäneet epäselvää viikonlopun nimestä. Voitto oli uusiseelantilaiselle toinen perättäinen Barber Motorsport Parkissa ja ensimmäinen tällä kaudella.

– Osaamme hommamme ja tiedämme, mitä pitää tehdä. Olen todella ylpeä, miten hommat menivät tänään. Parit keltaiset liput eivät haitanneet menoamme, sillä näytimme todellisen vauhtimme. Ehdottomasti parhaimpia kisoja mitä tulee taktiikkaan ja siinä pysymiseen, Penske-kuski totesi kisan jälkeen.

Power oli kisan toinen jääden tallikaveristaan 1,319 sekuntia. Kolmas oli tulokaskuski Linus Lundvist, jolle palkintokorokesijoitus oli uran ensimmäinen. Ruotsalainen teki hyvän nousun, sillä Chip Ganassi Racing -tiimin kuski lähti kisaan ruudusta 19.

Sarjan kuusinkertainen mestari ja ennen Alabamaa johtanut Scott Dixon oli kisassa vasta 15. ja putosi kokonaispisteissä neljänneksi. Kahdeksanneksi ajanut Colton Herta nousi mestaruussarjan kärkeen, mutta vain pisteen erolla Poweriin. Hallitseva mestari Alex Palou on kolmantena, kolme pistettä kärkeä perässä.


Facebook kommentit