MOTORSPORT

Meeken keskeytys iso takaisku Toyotan mestaruushaaveille – “Henkisesti poissa tolaltaan”

Perjantaina ja lauantaina hyvää kilpailua Portugalin MM-rallissa ajanut Kris Meeke pilasi viikonloppunsa sunnuntaina tehtyihin kahteen ajovirheeseen.

Kris Meeke oli lauantain jälkeen Portugalin MM-rallissa toisena, vain 4,5 sekunnin päässä kilpailua johtaneesta tallikaveristaan Ott Tänakista. Sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella britti kavensi pohja-ajan myötä eron 2,4 sekuntiin, mutta Tänakin vastaisku seuraavalla erikoiskokeella palautti tilanteen ennalleen. Sen sijaan Meeke onnistui kasvattamaan eroa kolmantena olleeseen Thierry Neuvilleen ja päivän kolmannen erikoiskokeen jälkeen se ero oli jo 10 sekuntia.

Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Meeke kuitenkin pyörähti ja putosi Neuvillen taakse kolmanneksi. Belgialaisen etu ennen viimeistä erikoiskoetta oli 7,4 sekuntia, joten Toyotan kaksoisvoitto näytti tässä kohtaa jo karanneen, mutta ykkös- ja kolmossijaan oli edelleen hyvä mahdollisuus, olihan Meeken ero neljäntenä olleeseen Sebastien Ogieriin nähden 34,7 sekuntia.

Meeke kuitenkin sortui myös viimeisellä erikoiskokeella virheeseen, tällä kertaa sisämutkassa ollut kanto torppasi sen verran rajusti Toyotan oikeaan etupyörään kiinni, että edessä oli keskeytys.

– Tottakai tämä on iso pettymys. Hän oli jo edellisen erikoiskokeen tapahtumien seurauksena, sanotaanko, että henkisesti poissa tolaltaan, ja ehkä se häiritsi hänen keskittymistään. Tämä on rallia ja näin voi käydä. Olen pahoillani hänen ja koko tallin puolesta. Viikonloppu sujui kuitenkin niin hyvin tähän asti, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kommentoi tuoreeltaan tapahtuneen jälkeen WRC All Live -lähetyksessä.

Toyotan mestaruushaaveiden kannalta Meeken keskeytys oli iso takaisku, talli oli matkalla hyvään pistepottiin siitäkin huolimatta, että Jari-Matti Latvala oli pudonnut ulos kärkitaistelusta lauantaina. Ennen Portugalin osakilpailua Hyundain pistejohto autonvalmistajien MM-sarjassa Toyotaan nähden oli 29 pistettä, kun se nyt on 20 pistettä. Ilman Meeken keskeytystä tuo ero olisi huomattavasti pienempi, mutta toki kaudesta on vielä seitsemän osakilpailua ajamatta.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Sardinian saarella Italiassa 13.-16. kesäkuuta.

Autonvalmistajien MM-pisteet 7/14 osakilpailua

1) Hyundai 202
2) Toyota 182
3) Citroen 158
4) M-Sport Ford 122

Lue myös! Tänakille kauden kolmas voitto, päätöspätkällä taktikointia – Meeke keskeytti (2.6.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com