MOTORSPORT

Mekaanikon virhe pilasi Laaksosen GP3-debyytin – “Mitään ei ollut enää tehtävissä”

Simo Laaksosen ensimmäinen kausi GP3-luokassa käynnistyi epäonnisesti. Aika-ajoissa ruutuun seitsemän ajanut Campos Racingia edustava marttilalaiskuljettaja joutui ajamaan lämmittelykierrokselta ratavarikolle, koska hänen mekaanikkonsa oli unohtanut auton ilmanottoaukkoon asennetun jäähdyttimen paikoilleen.

Näin ollen Simo Laaksosen lähtöruutu jäi tyhjäksi, koska Laaksonen joutui huoltotoimenpiteiden takia starttaamaan koko joukon perään ratavarikolta.

– Harmittava virhe, jonka jälkeen ei ollut enää mitään tehtävissä. Se on ollutta ja mennyttä. Varikolta lähdettäessä mahdollisuudet pisteille ovat yleensä vähäiset ja niin tälläkin kertaa. Kilpaa sain ajaa ja vähän ohitellakin. Sain kisakokemusta ja kokemusta myös renkaan pidon rajoista ja kestävyydestä. Siinä ne päivän positiiviset asiat, Laaksonen paketoi avauskilpailun tapahtumat.

Laaksonen nousi 20 auton joukossa viimeiseltä sijalta lopputuloksissa sijalle 15.

– Alkuun ehkä tuli reviteltyä liikaa ja yritettyä, joten ajoin ylikovaa. Renkaat kuumenivat ja kisan puolivälissä jouduin hiljentämään vauhtiani, jotta renkaat olisivat kestäneet maaliin asti. Lopussa pääsin taas hyvään kisavauhtiin.

Viikonlopun toiseen starttiin suomalaiskuljettaja lähtee tekemään vähintäänkin samanlaista nousua kuin tänään.

– Yritetään nousta se mikä pystytään. Toivottavasti huomenna pääsen starttaamaan lähtöruudustani ja kokeilemaan ensi kertaa kisastarttia käsikytkimen avulla. Aiemmissa luokissa kytkintä hoidettiin aina jalalla, mutta tässä autossa kytkintä käytetään kädellä. Veikkaan, että huomisessa kisassa pääsy aika-ajosijalleni (7) on tiukassa, mutta yritetään, Laaksonen lupaa.

GP3-sarjan viikonlopun toinen 30 minuutin mittainen kilpailu käynnistyy Barcelonassa sunnuntaina kello 11.25 Suomen aikaa.

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com