MOTORSPORT

Menestys Latviassa nosti Leppihalmeen EM-pisteissä kolmanneksi – “Viikonloppu oli mahtava”

Viime viikonloppuna Latvian Riiassa ajetussa rallicrossin MM- ja EM-osakilpailussa parhaimpaan tulokseen suomalaiskuljettajista ylsi Jussi-Petteri Leppihalme, joka sijoittui Super1600-luokan EM-sarjan kauden viidennessä osakilpailussa kolmanneksi. Leppihalme on myös kokonaispisteissä kolmantena ennen Saksassa ajettavaa viimeistä osakilpailua.

Toisin kuin muissa luokissa, niin viime viikonloppuna Bikerniekin radalla, Latvian Riiassa, Super1600-luokassa EM-sarjan alkueristä kolme ajettiin lauantaina ja yksi sunnuntaina. Jussi-Petteri Leppihalme aloitti alkuerät toiseksi nopeimmalla ajalla, mutta toisissa alkuerissä sijoitus oli vasta 23.

– Juuri ennen lähtöäni tuli täysin yllättäen valtava kaatosade ja rata oli todella märkä. Sanotaanko näin, että se sade huuhteli kaikki toiven rippeet. Auto oli käytännössä ihan koko ajan vesiliirrossa ja voi sanoa, että oli jo vähän vaarallistakin. Yhtään ei uskaltanut mitään ylimääräistä tehdä, vaan piti pelata vain varman päälle, ettei vaan pyörähdä ja että sai tuotua auton ehjänä maaliin, Leppihalme kommentoi.

Leppihalme päätti lauantain ajot kolmansien alkuerien toiseksi nopeimpaan aikaan ja lopullisesti tuo lauantain heikko toinen alkuerä unohtui sunnuntaina, kun neljännet alkuerät päättyivät nopeimpaan aikaan. Sen lisäksi, että Leppihalme oli viimeisissä alkuerissä koko porukan nopein, niin hän oli sitä kaiken lisäksi täysin ylivoimaisesti. Toiseksi nopeimman ajan tehnyt Artis Baumanis kun hävisi Leppihalmeelle yli sekunnin.

Alkuerien kokonaispisteissä Leppihalmeen sijoitus oli toinen ja se toi toiseen semifinaalilähtöön paalupaikan. Lähtö kuitenkin epäonnistui, mutta finaaliin asti suoritus silti riitti erän kolmannen sijan myötä. Iso ei marginaali lopulta ollut, sillä erässä neljänneksi sijoittunut Gergely Marton hävisi Leppihalmeelle vain neljä sekunnin kymmenystä.

“Ennemmin ei luovuteta, kun finaalissa ruutulippu heilahtaa”

Finaaliin Leppihalme lähti kolmannesta lähtörivistä, mutta nousi onnistuneen ajon ja jokeritaktiikan myötä hienosti kolmanneksi. Voittoon ajoi luokan hallitseva Euroopan mestari Krisztian Szabo ja toisen sijan nappasi kilpailun ehdoton yllättäjä Rokas Baciuska.

– Latvian osakilpailu oli yksi parhaistani tällä kaudella. Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli mahtava, rata oli upea, hyvin erilainen, kuin muut radat. Radassa on verrattain paljon asvalttia ja rata on enemmän katutyyppinen. Rata oli minulle uusi, mutta se ei hidastanut vauhtiani. Oli hienoa, kun yleisössä oli yhteistyökumppaneitani kannustamassa, heidän tsemppaaminen on aina arvokasta ja antaa uskomattomasti voimaa kilpailuun. On hienoa, kun pystyy antamaan parastaan sellaisessa kilpailussa. Ilman mahtavia yhteistyökumppaneita kilpaileminen ei olisi edes mahdollista, Leppihalme muistuttaa.

Kolmas sija nosti Leppihalmeen EM-pisteissä kolmanneksi, kun ajamatta on vielä yksi osakilpailu. Szabo on tiukimmin kiinni mestaruudessa, unkarilaisella pisteitä on 117. Leppihalmeella on eroa kärkeen 20 pistettä, kun taas toisena oleva Artis Baumanis on kahdeksan pistettä edellä. Leppihalmeen takana neljäntenä oleva Ulrik Linnemann on 13 pistettä suomalaista perässä.

– Saksan osakilpailussa on jaossa vielä 30 pistettä eli ennemmin ei luovuteta, kun finaalissa ruutulippu heilahtaa. Olen ajanut Saksan radalla ennenkin ja se on ehdottomasti yksi haastavimpia ratoja. Ensimmäinen mutka on tiukka ja sinne tullaan vauhdilla. Siellä on tapahtunut aina paljon kolareita ja kaatoja, lähtöjä on jouduttu uusimaan moneen kertaan menneinä vuosina. Ensimmäinen mutka on ehdottomasti haaste kaikille kuljettajille, siellä voi tapahtua mitä vain, Leppihalme korostaa.

Kauden päättävä Saksan osakilpailu Esteringissa ajetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna, 29.9.-1.10.

– Tavoitteenani on pitää pää ehdottoman kylmänä ja ajaa mahdollisimman virheettömästi ja tasaisia suorituksia. Katsotaan mihin se riittää. Kaikkeni teen, että saisin EM-mitalin ja mitä kirkkaampi, sitä hienompaa tietysti, Leppihalme sanoo.

Super1600-luokan EM-pistetilanne 5/6 osakilpailua

1) Krisztian Szabo 117
2) Artis Baumanis 105
3) Jussi-Petteri Leppihalme 97
4) Ulrik Linnemann 84
5) Timur Shigaboutdinov 82
6) Kasparas Navickas 80
7) Janno Ligur 73
8) Gergely Marton 52
9) Rokas Baciuska 44
10) Ondrej Smetana 41

Lue myös! Rankkasade Leppihalmeen harmina Latviassa – ”Pari kertaa oli jo herran hallussa” (17.9.2017)

Osallistu! Rallicross- ja ralliaiheinen kilpailu käynnissä Uu.comin Facebookissa!

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com