MOTORSPORT

Mestareilla tiukka taistelu Ähtärissä BMW-luokan voitosta – Havelin voittoon ja pistejohtoon

BMW-rallisarjan toinen osakilpailu päättyi Veli-Matti Havelinin voittoon. Tuplamestari Timo Bäck antoi sarjan hallitsevalle mestarille tiukan vastuksen.

Ähtärin ympäristössä ajettu BMW Xtreme Rally -sarjan toinen osakilpailu kulki varsin pitkälle samoilla nuoteilla kuin Lammilla ajettu sarja-avaus: vanhat sarjamestarit ja uutena haastajana tälle kaudelle tullut Anssi Valkonen muodostivat päätös-ek:ta lukuun ottamatta kärkikolmikon.

Viime kaudella ylivoimaisia osakilpailuvoittoja ajanut Laihian UA:n Veli-Matti Havelin putosi Lammilla viimeisellä erikoiskokeella Valkosen taakse kakkoseksi. Timo Bäck putosi samaisella erikoiskokeella ulos kärkijoukosta. Nyt rallin viimeisellä erikoiskokeella epäonnistui puolestaan Valkonen.

Ähtärissä Havelin avasi kisan ek-voitolla, mutta vuosien 2008 ja 2012 BMW-mestari Bäck nosti itsensä seuraavalla erikoiskokeella kärkipaikalle. Kolmonen oli taas Havelinin heiniä ja tauolla hän oli 5,6 sekuntia Lapuan UA:n Bäckiä edellä. Kaikilla kolmella erikoiskokeella kolmanneksi ajanut Valkonen oli jäänyt kärjestä 29,2 sekuntia.

Kärjen järjestys ei muuttunut kahdella viimeisellä erikoiskokeella. Havelin kasvatti ek-pohjilla eron 12,2 sekuntiin. Valkonen putosi päätös-ek:lla kauas kärkikaksikosta, mutta piti kolmospaikan. Havelin siirtyi BMW-sarjan kärkipaikalle ja Bäck vankisti otettaan yli 50-vuotiaiden seniorien kisassa. Juniorien nopein Ähtärin 67 ek-kilometrin kisassa oli Seinäjoen Juha Jokiaho, joka oli yleiskilpailussa kuudes.

BMW-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 12. toukokuuta Mäntsälässä.

Teksti: BMW Xtreme Rally -sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com