MOTORSPORT

Mestaruusjuna jatkaa raiteillaan, Niclas Grönholm laittoi heti haastajansa ruotuun

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja RallyX huipentuu tänä viikonloppuna Strängnäsin radalla Ruotsissa ajettavaan kauden seitsemänteen ja samalla viimeiseen osakilpailuun.

Pistejohtajana ja suurimpana voittajasuosikkina Strängnäsin finaaliin lähtenyt GRX-tiimin Niclas Grönholm näytti heti ensimmäisessä alkuerävaiheessa kaapin paikan haastajilleen, kun samassa lähdössä Grönholmin kanssa ajaneet ainoat suomalaiskuljettajan mestaruuden uhkaajat, Thomas Bryntesson ja Sondre Evjen, jäivät selkeästi Grönholmin vauhdista.

Juuri ennen Supercar-luokan ensimmäisiä alkuerälähtöjä käynnistynyt sade toi vipinää pre-grid-alueelle, kun kuivan kelin renkaat vaihdettiin jatkuvasti voimistuneen sateen seurauksena sadesään renkaisiin. Ensimmäisestä lähdöstä tuli Renault-kuljettaja Andreas Carlssonin jäätyä pois vain kahden auton lähtö, eikä näistä kumpaankaan ehditty vaihtaa sadesään renkaita, joten radalla nähtiin Elias Svenssonin ja Daniel Thorenin toimesta melkoista liukastelua.

Toisessa lähdössä ykkösruudusta startannut Grönholm nappasi hyvän startin myötä johtopaikan heti haltuunsa ja Hyundai-kuljettaja hallitsi lähtöä varmoin ottein aina ruutulipulle asti. Grönholmin aika oli lopulta selkeästi nopein, kun kolmannessa lähdössä ajanut Ole Christian Veiby hävisi Grönholmille lähes sekunnin. Bryntesson oli neljäs ja Evjen kuudes, joten Grönholmin mestaruuden tavoittelu sai erinomaisen alun.

Kaksivetoisten avoimessa luokassa hopeamitalia tavoitteleva Joni-Pekka Rajala oli ensimmäisessä alkuerässä toiseksi nopein. Ylivoimaisessa pistejohdossa oleva Viktor Johansson ajoi nopeimman ajan ja näin ruotsalainen Mercedes-kuljettaja on entistäkin lähempänä mestaruutta. Mauri Uuskoski, Crazy Mike, oli seitsemäs.

Crosskart-luokassa nopein suomalainen oli Rajala, joka pysäytti kellot yhdeksänneksi nopeimpaan aikaan. Riku Huuhka oli 12. ja Pasi Penttinen 15. Crosskart Junior -luokassa suomalaiskuljettajat ajoivat kaksi nopeinta aikaa, kun Lauri Halonen oli nopein ja Joonatan Ylilammi toiseksi nopein. Pistejohtaja Mikael Uitto jätettiin yhdeksänneksi.

Toiset alkuerät käynnistyvät kello 15.00 ja kolmannet alkuerät kello 17.00. Sunnuntaina ohjelmassa on neljännet alkuerät, semifinaalit ja finaali. Viikonlopun kilpailun tapahtumia voi seurata suorina lähetyksinä niin lauantaina kuin myös sunnuntainakin RallyX-sarjan YouTube-kanavan kautta.

Supercar ja 1. alkuerän tulokset

1) Niclas Grönholm (Hyundai) 2.23,270
2) Ole Christian Veiby NOR (Audi) + 0,927
3) Philip Gehrman SWE (Audi) + 2,238
4) Thomas Bryntesson NOR (Volkswagen) + 2,423
5) Yury Belevskiy SUI (Peugeot) + 2,777
6) Sondre Evjen NOR (Audi) + 3,696
7) Hans-Jöran Östreng NOR (Hyundai) + 4,518
8) Victor Vranckx BEL (RX2e) + 6,520
9) Elias Svensson SWE (Volkswagen) + 6,987
10) Daniel Thoren SWE (Volkswagen) + 14,539
11) Andreas Carlsson SWE (Renault) Ei Aikaa

Nopein kierrosaika: Evjen (kierros 3/3) 43,848

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com