MOTORSPORT

Miika Hokkasella edessään uran ensimmäinen asfalttiralli – “Haaste on minulle iso”

Rallin EM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Kanariansaarilla, Espanjassa. Alle 27-vuotiaiden junioriluokassa kilpaileva Miika Hokkanen yhdessä kartanlukijansa Jukka Paseniuksen kanssa nähdään Espanjassa uuden tiimin väreissä ja Hokkaselle kyseessä on myös uran ensimmäinen asfalttiralli.

Rallin SM-sarjassa viime kaudella SM3-luokan Suomen mestaruuden voittanut Miika Hokkanen otti tänä vuonna ison askeleen urallaan eteenpäin ja lähti mukaan rallin EM-sarjaan. Kauden avausosakilpailu Portugalissa maaliskuussa oli kuitenkin iso pettymys, kun slovenialaisen Oktan Sport -tiimin Peugeot ei tuntunut pysyvän kasassa, ei sitten millään. Hokkanen ei päässyt käytännössä ajamaan yhtäkään erikoiskoetta ilman auton tekniikkamurheita.

Reilun puolentoista kuukauden mittaisen kilpailutauon aikana Hokkasen taustalla tapahtuikin muutoksia, kun ranskalainen Sainteloc Racing tiedotti tehneensä sopimuksen Hokkasen kanssa. Automerkki pysyy samana (Peugeot) kuin oli Portugalissa, mutta tiimi siis vaihtuu Espanjan EM-rallista eteenpäin ja tiimin nimi on Sainteloc Junior Team. Hokkasen tiimikavereina ajavat Catie Munnings, sekä Simon Wagner.

– Miika on ajanut Suomessa suurimman osan urastaan soralla, mutta kertaakaan aiemmin hän ei ole kilpaillut asfaltilla. Ajoimme kahden päivän testit Ranskassa ja tulemme ajamaan vielä Kanariansaarilla yhden päivän testiä ennen tulevan kilpailun starttia, Sainteloc Junior Teamin manageri Vincent Ducher kommentoi aiemmin huhtikuussa EM-sarjan tiedotteessa.

Kesäkuussa 22 vuotta täyttävän Hokkasen uralla on nyt siis edessä jälleen uusi ja mielenkiintoinen haaste, kun kilpailussa ensimmäistä kertaa tienpintana on asfaltti.

– Siitä tulee varmasti erittäin mielenkiintoista ja haaste on minulle iso. Rallina tämä on tottakai täysin erilainen kuin mitä oli kauden avaus Azoreilla, mutta sen katastrofin jälkeen toivon vain, että Espanjassa sujuisi asiat paremmin. Olen myös ylpeä saadessani edustaa Sainteloc Junior Teamia ensimmäistä kertaa, maanantaina Kanariansaarilla testiä ajanut Hokkanen hehkuttaa EM-sarjan tiedotteessa.

Espanjan EM-rallin testierikoiskoe / aika-ajo ajetaan torstaina ja erikoiskokeiden osalta ralli käynnistyy perjantaina. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajetaan 14 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 200 kilometriä. Maaliin saavutaan lauantai-iltana. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com