MOTORSPORT

Mika Karppasella edessään mielenkiintoinen syyskausi – “Siinä reseptiä kerrakseen”

Mika Karppanen yhdessä kartanlukijansa Anne Heinosen kanssa osallistuvat tulevana viikonloppuna ajettavaan Viron MM-ralliin Citroen DS3 R5 -autolla.

Mika Karppanen teki viime vuonna rohkean päätöksen ja päätti osallistua Espanjan MM-ralliin etuvetoisella Citroen DS3 R3T Max -autolla. Päätös oli rohkea siksi, että Karppanen ei ollut koskaan aiemmin osallistunut MM-sarjan osakilpailuun, ei edes kotimaisessa Jyväskylän sorasirkuksessa. Koska Karppanen oli Espanjassa luokkansa ainoa osallistuja, olisi maalissa odottanut ykköspalkinto, mutta taival päättyi keskeytykseen kuudennella erikoiskokeella.

– Hommat siellä päättyivät auton täystuhoon. Tuli nieli auton ja harrastaminen oli loppua siihen. Siitä saakka on kuitenkin kaihertanut, että vielä MM-osakilpailu ajetaan maaliin saakka, Karppanen sanoo tiedotteessaan.

Karppanen hankki sittemmin talliinsa aiemmin Jussi Vainionpäällä olleen Citroen DS3 R5 -auton, eli etuvetoinen vaihtui kertaheitolla nelivetoiseksi. Tarkoitus oli lähteä mukaan Suomen MM-ralliin elokuussa, mutta koronapandemian peruttua kilpailun, meni suunnitelmat uusiksi. Kun rallin MM-sarjan uusittu kilpailukalenteri julkistettiin ja mukana oli Viron osakilpailu, Karppanen innostui välittömästi ajatuksesta lähteä kilpailemaan lahden toiselle puolelle.

– Kävimme ajamassa nolla-auto keikan Nivalassa, jossa keskityimme lähinnä rengaskulumaan ja nuotin hienosäätöön. Sen lisäksi autoon tehdään vielä joitain kansainvälisen kilpailun vaatimusten mukaisia juttuja turvallisuuspuolelle. Muutoin asioiden pitäisi olla kunnossa, Karppanen taustoittaa.

Karppaselle nuotteja Viron MM-rallissa lukee Anne Heinonen.

– Samassa seurassa ollaan oltu iät ajat ja kun Mika sitten kyseli kiinnostusta kartanlukijaksi, niin tottakai tartuin tällaiseen mahdollisuuteen. Tiedän yhteistyön olevan Mikan kanssa mutkatonta ja puhuimme samantein pidemmän ajan sitoutumisesta, Heinonen sanoo.

Edellisen SM-rallinsa toukokuussa 2019 Riihimäellä ajanut Karppanen kertoo tiedotteessaan, että mikäli auto Viron sorateiden jäljiltä ehjänä takaisin Suomeen saapuu, on tarkoitus osallistua Seinäjoen SM-ralliin syyskuun lopulla.

– Viroon lähdetään ajamaan omaa kisaa ja tuodaan auto ehjänä kotiin. Siinä reseptiä kerrakseen, jolla varmistuisi myös SM-sarjan päätökseen lähteminen, Karppanen päätti.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Mika Karppasen kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com