Mika Karppasen juhlakilpailu Espanjassa päättyi liekkimereen – “Täystuho”

25.10.2019 / 23:13
Surullinen näky Espanjan perjantai-illassa, lieket veivät Citroenin (Kuva: KHMK-Racingin Facebook-sivu).

[ A- ] / [ A+ ]

Mika Karppasen ja kartanlukija Markku Tenhulan taival Espanjan MM-rallissa päättyi ikävällä tavalla avauspäivän viimeisellä erikoiskokeella.

Kaukana Espanjan MM-rallin yleiskilpailun kärkisijojen takana rallin MM-sarjan kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa mukana nähtiin myös Mika Karppanen, joka yhdessä kartanlukijansa Markku Tenhulan kanssa päätti yllättäen lähteä kilpailemaan ulkomaille, eikä enempää, eikä vähempää kuin MM-ralliin.

– Kun alkoi näyttämään siltä, ettei tällaisella kansanvälisen luokituksen omaavalla autolla enää arvopisteistä SM-sarjassa ajeta, niin käännettiin katseet hieman laajemmalle. Pohdittiin vaihtoehtoja ja päädyttiin juhlistamaan pyöreitä vuosia Kataloniaan, Karppanen taustoitti päätöstään aiemmin alkusyksystä julkaistussa tiedotteessa.

Karppasen puhuessa pyöreistä vuosista, niin tässä juhlakilpailussa yhdistyivät niin vuodet autourheilun parissa, kuin passista löytyvä kuljettajan ikäkin. Kolme vuosikymmentä autourheilussa yhdistettynä puoleen vuosisataan elämää veivät Karppasen lopulta mukaan Espanjan MM-rallin lähtöviivalle. Mutta miksi sitten Espanja?

– Shortsit ja t-paita vai kurapuku tai pilkkihaalarit? Ei näiden välillä tarvitse pohtia missä vuosipäiviänsä haluaa viettää, Karppanen lohkaisi.

Karppanen ja Tenhula osallistuivat Espanjan MM-ralliin Citroen DS3 R3T Max -autolla ja he olivat ainoa kilpailijapari RC3-luokassa. Ensimmäisenä ajopäivänä perjantaina ohjelmassa oli kuusi erikoiskoetta, joista kolme aamupäivällä ennen ensimmäistä huoltotaukoa.

– Ensimmäinen kierros ajettu. EK3:lla hajosi takaa jarrusatula ja tultiin pelkillä etujarruilla 30 kilometriä. No pojat vaihtaa uudet tilalle ja matka jatkuu, Karppanen kommentoi KHMK-Racingin Facebook-sivulla huoltotauolle saapuessaan.

Iltapäivän erikoiskokeista kaksi ensimmäistä menivät suunnitelmien mukaisesti ja katseissa häämötti jo ansaittu yötauko, mutta viimeinen erikoiskoe tarjosikin sitten epäonnea, sekä draamaa oikein roppakaupalla. Tuli, tuo jokaisen autourheilijan pahin vihollinen, teki tehtävänsä ja Espanjan illassa kameran muistikortille taltioitui surullinen näky liekkimeren keskellä seisovasta Citroenista.

– Kivi tankista läpi ja täystuho, Karppanen raportoi ilmoittaen samalla myös sen tärkeimmän tiedon, eli miehistö on kunnossa.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit