MOTORSPORT

Mika Mäkisen ajatuksissa merkin ja sarjan vaihto – “Ajan varmuudella EM-sarjan osakilpailuja”

Viime kaudella Sisulla kilpaillut Mad-Croc Racingin Mika Mäkinen voitti Britannian avoimen ratakuorma-autojen BTRC (British Truck Race Championship) -sarjan mestaruuden näytöstyyliin. Kauden 2018 osalta Mäkisen kilpailutoiminnassa ovat puhaltamassa muutoksen tuulet.

Mika Mäkisen mestaruus huomioitiin myös autourheilun kansallisen keskusliiton AKK Motorsportsin Mestareiden Illassa Jyväskylässä viime lauantaina, jossa auralainen vastaanotti saavutuksestaan erikoispalkinnon.

– Hieno tapahtuma ja oli kiva, että minuakin muistettiin. Vuoden suomalaisen autourheilijan valinnassa pääsy (Valtteri) Bottaksen, (Kimi) Räikkösen, (Jari-Matti) Latvalan ja (Esapekka) Lapin tavoin kymmenen finalistin joukkoon oli myös hieno kunnianosoitus saavutustani ja lajiani kohtaan, Mäkinen hehkuttaa Mad-Croc Racingin tiedotteessa.

Alkaneen kauden suunnitelmat ovat Mad-Croc Racingin Mäkisen tallilla jo pitkällä. Mäkisen mestaruusauto Sisu päätynee Iso-Britanniaan ja tilalle tuleva Iveco on jo työn alla.

– Sisu herätti saarivaltakunnassa ansaittua kiinnostusta ja todennäköisesti Iso-Britannia tulee myös olemaan Sisun uusi kotimaa. Autosta on tehty jo useampikin tarjous, Mäkinen taustoittaa.

Sisusta luopuminen on ollut Mäkisen mielessä jo pitkään.

– Olemme saaneet Sisusta jo kaiken potentiaalin irti. Tallimme toinen kilpuri Iveco on juuri nyt työn alla, koska se omaa mielestämme enemmän potentiaalia. Olemme tehneet vuoden vaihteen molemmin puolin Voimaa.comin kanssa hyvää yhteistyötä ja Ivecon suorituskyky näyttää nyt todella hyvältä. En halua hehkuttaa, mutta olemme pystyneet rakentamaan auton merkittävästi viime vuotta tehokkaammaksi ja paremmaksi. Kun lukuja vertaa, niin se on kylmä totuus, Mäkinen korostaa.

Mäkinen aikoo vaihtaa alkavalle kaudelle myös sarjaa. Mäkinen tähtää Ivecolla ratakuorma-autojen kuninkuusluokkaan eli lajin EM-sarjaan.

– Ajan varmuudella EM-sarjan osakilpailuja, mutta koko sarjan kiertäminen on vielä auki. Myös Britannian sarjassa säännöt ovat ennakkotietojen mukaan muuttumassa. Jos he päätyvät kieltämään tehdasmoottorien käytön, niin todennäköisesti tulen osallistumaan Ivecolla myös joihinkin brittisarjan osakilpailuihin, Mäkinen suunnittelee.

Lue myös! Mika Mäkinen jyräsi mestariksi komealla tavalla – ”Hauskaa, viimeisestä ruudusta lähdin ja voitin” (16.10.2017)

Teksti: Marko Mäkinen, Mad-Croc Racingin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com