MOTORSPORT

Mikä onkaan totuus Paddonin ajohaluista Suomessa, twiitti hämmentää – “Onko tänään aprillipäivä?”

Jos Hayden Paddonin lyhyestä twiitistä voi jotain päätellä, niin uusiseelantilainen olisi halunnut ajaa Hyundain kolmatta WRC-autoa Suomen MM-rallissa elokuussa.

Lähes välittömästi heti sen jälkeen, kun Hyundai oli julkistanut kuljettajakolmikkonsa Suomen MM-ralliin ja ilmoittanut Craig Breenin liittyvän tallin vahvuuteen uutena kuljettajana, vuosina 2014-2018 MM-sarjassa Hyundain tehdastallissa kilpaillut, mutta tänä vuonna työttömänä uutta mahdollisuuttaan odottava Hayden Paddon twiittasi lyhyesti, mutta ytimekkäästi:

– Onko tänään aprillipäivä?

Kun koko alkukesän ajan on spekuloitu niiden kuljettajien nimillä, ketkä voisivat Hyundailla Suomen MM-rallissa ajaa, on Paddonin väitetty kieltäytyneen yhden MM-rallin sopimuksesta. Selvää on, että uusiseelantilaisen twiitin perusteella nämä väitteet voidaan lakaista roskakoriin, sillä eihän tuota twiittiä voi ymmärtää kuin yhdellä tapaa: Paddon odotti omaa mahdollisuuttaan ja sen sijaan, että hänet olisi Suomen MM-ralliin valittu ajamaan kolmatta Hyundaita, päätyi talli täysin uuden kuljettajan pestaamiseen.

Breenin tallikavereina Hyundailla Suomen MM-rallissa ajavat Thierry Neuville, sekä Andreas Mikkelsen. Hyundai ei ole koskaan saavuttanut Suomen MM-rallista palkintosijoitusta ja sen paras sijoitus Keski-Suomen legendaarisessa sorasirkuksessa on vuosien 2015, 2016 ja 2018 neljännet sijat. Kaksi ensimmäistä neljättä sijaa Hyundaille ajoi Neuville ja sen viimeisimmän Paddon vajaa vuosi sitten.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 1. elokuuta.

Päivitys ti 25.6. klo 14.00. Paddon twiittasi Twitter-tilillään myöhemmin tiistaina, että hänen aiemmat kommentit eivät ole millään muotoa Craig Breeniä vastaan ja että hän toivoo irlantilaiselle pelkkää hyvää tulevaan kilpailuun. Paddon ilmoitti olevansa pettynyt siitä, että Hyundailla ei edes otettu häntä huomioon, kun tallissa mietittiin kuljettajia Suomen MM-ralliin. Tämä kommentti kumoaa lopullisesti ne huhut, joiden mukaan Paddon olisi hylännyt tallin tarjouksen Suomen MM-rallissa kilpailemisesta.

 

 

 

Lue myös! Hyundailta jättiyllätys! Työtön irlantilainen mukaan Suomen MM-ralliin (25.6.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com