Mika Salon poika kilpailee formula-akatemiassa kaudella 2019 – “Tottakai olen isänä ylpeä”

10.10.2018 / 09:54
Max Salo ajoi Alastaron testit isänsä vanhalla kypärällä (Kuva: Formula Academy Finland).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa ajettu Formula Academy Finland -sarja Formula 4 -autoilla saa jatkoa myös kilpailukaudella 2019. Ensimmäinen kuljettajakiinnitys on ex-F1-kuljettaja Mika Salon poika Max Salo.

Kuten uutisoimme ensimmäisenä mediana Suomessa aiemmin syyskuussa, niin Mika Salon 17-vuotias poika Max Salo kävi testaamassa Formula 4 -autoa Alastaron radalla. Maxia ei olla aiemmin juurikaan julkisuudessa autourheilun puolella varsinkaan kuljettajana nähty ja hänen lapsuusvuosien lyhyen karting-taustan lisäksi aiemmat ajokokemukset ovat olleet lähinnä peleistä, sekä simulaattorista.

Max opiskelee tällä hetkellä autonasentajaksi Stadin ammattiopistossa Helsingissä ja osan työharjoittelustaan hän suoritti Formula Academy Finland -sarjan osakilpailuissa avustavana mekaanikkona. Ja mikään kovin suuri yllätys ei ollut se, että kun isä on maineikas kilpa-autoilija, urallaan muun muassa 111 Formula 1 -kilpailuun osallistunut Mika Salo, niin kyllähän pojankin vietti hypätä ratin taakse heräsi akatemian toimintaa sivusta seuraamisen aikana.

Testipäivä Alastaron moottoriradalla syyskuussa sujui sen verran hyvin, että Maxille alettiin järjestää tarvittavaa pakettia ensi kaudelle ja kun asiat oli sovittu, pääsi Formula Academy Finland tiedottamaan ensimmäisestä kuljettajakiinnityksestään kilpailukaudelle 2019.

– Mielenkiintoista on lähteä opettelemaan uusi juttu. Kilpailu tietenkin jännittää, kun en ole ennen kilpaillut, mutta sarjassa on hyvät opettajat, niin yritän parhaani, Max Salo kommentoi sarjan tiedotteessa.

Mika ja Noriko Salon avioliitto päättyi eroon vuonna 2007. Heillä on kaksi lasta, Max ja Mai.

– Tottakai olen isänä ylpeä, kun poika ajaa ja haluaa aloittaa ajoharrastuksen, koska itsellänikin on ajotausta. Yritän pysyä mahdollisimman paljon poissa tieltä ja antaa pojan harrastaa mitä haluaa. Tiedän kokemuksesta SMP F4 NEZ -sarjan kautta, että Formula Academy Finland on hyvissä ja osaavissa käsissä. Olen ihan varma, että sarjasta tulee menestys ja se auttaa kartoittamaan tulevaisuuden formulalupauksia, SMP Racing -tiimin urheilujohtajana toimiva Mika Salo uskoo.

Formula Academy Finland -sarjan historian ensimmäiseksi mestariksi kruunattiin tänä vuonna venäläinen Michael Belov. Kaksi muuta mitalisijaa menivätkin sitten Suomeen, kun hopeaa nappasi Jesse Salmenautio ja pronssia puolestaan Tuomas Haapalainen.

Lue myös! Mika Salon poika testasi F4-autoa Alastarolla – “Varsin sujuvaa” (7.9.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit