Miki Weckström kolmas Seattlessa – mestaruus edelleen tavoitteena

20.9.2016 / 08:04
Miki Weckström (valkoinen auto) rakentaa autourheilu-uraansa nyt USAssa. Tämän kauden tavoite on GRC Lites -mestaruus.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin GRC-sarjan Lites-luokassa ajava Miki Weckström taistelee mestaruudesta, kun pitkästä kaudesta on enää kaksi osakilpailua ajamatta.

Kauden yhdeksästä startista Weckström on voittanut kaksi, ja noussut palkintokorokkeelle kuudesti. Lisäksi Olsbergs MSE -tallissa ajava suomalainen on onnistunut selvittämään tiensä finaalilähtöön jokaisessa osakilpailussa.

Seattlen osakilpailussa viikonloppuna Weckström oli lopulta kolmas vuoristoratamaisten vaiheiden jälkeen.

– Ensimmäisessä aika-ajoheatissa vaihteensiirtäjä hajosi jo ennen starttia. Erä jäi osaltani ajamatta, Weckström raportoi.

Hän pääsi kuitenkin semifinaaliin mukaan, mutta viimeiseen lähtöruutuun. Sieltä Weckström nousi lopulta finaaliin ja palkintokorokkeelle asti.

– Semifinaalissa nousin kolmanneksi. Finaalissa lähtöruutu oli kuudes. Sain hyvän startin ja olin ensimmäisessä mutkassa kolmantena. Pystyin pitämään sen sijan maaliin asti.

Kilpailun voittoon ajoi Conner Martell ennen Weckströmin tallikaveria Oliver Erikssonia. Mestaruus on kolmen kuljettajan kauppa: Eriksson 378, Gabot Bigham 353 ja Weckström 349 pistettä. Osakilpailuvoitosta saa 50 pistettä. Jäljellä on kaksi osakilpailua, jotka ajetaan peräkkäisinä päivinä Los Angelesissa lokakuun toisena viikonloppuna.

– Mestaruus on tavoitteena, Weckström muistutti.

Jos Weckström saavuttaisi mestaruuden, hän olisi toinen suomalainen GRC Lites -mestari. Joni Wiman voitti Lites -tittelin vuonna 2013 ylivoimaisella tavalla. Hän voitti kaikki kauden osakilpailut.

Lue myös Joni Wimanin vauhti nousee


Facebook kommentit