MOTORSPORT

Mikko Eskelinen nousi palkintopallille Suzukassa – “Tavoitteidemme mukainen tulos”

Japanin Suzukan F1-radalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kolmannessa viikonlopussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal saavuttivat sunnuntaina makoisan palkintokorokesijoituksen lauantaisen vaihdelaatikkoviasta johtuneen keskeytyksen jälkeen.

Sateisessa kelissä ajetussa toisessa ja samalla kilpailukauden kuudennessa osakilpailussa saksalaisen Leipert Motorsportin 620-hevosvoimaisella Lamborghini Huracan autolla kilpaillut kaksikko juhli värikkäiden vaiheiden jälkeen PRO-AM-luokan kolmatta sijaa. Yleiskilpailussa he saapuivat maalilipulle koko kilpailun kahdeksanneksi nopeimpana.

Sateisesta kelistä johtuen 50 minuutin mittainen kilpailu käynnistyi turva-auton takana ja kun se poistui, ajoi kymmenennestä lähtöruudusta startannut Mikko Eskelinen vahvan suorituksen ja tuli 22 minuutin kilvanajon jälkeen kuljettajan vaihtoon PRO-AM-luokan kolmannella sijalla.

Kanadalainen Maxx Ebenal jatkoi ja upeasti taisteli toisesta sijoituksesta kunnes sortui ajovirheeseen, joka pudotti hänet luokan neljänneksi. Virheen jälkeen Ebenal upeasti keräsi itsensä ja kävi kiivasta taistelua aina hopeasijasta saakka, mutta tällä kertaa matka loppui kesken ja kaksikko joutui tyytymään PRO-AM-luokan pronssisijoitukseen. Eskelinen oli lauantaisen teknisen vian aiheuttaman keskeytyksen jälkeen tyytyväinen mies, jota ei kilpailua edeltänyt 5,7 Richetrin asteikolla sattunut maanjäristys juurikaan hetkauttanut.

– Lauantaisessa kilpailussa vaihdelaatikkomme kirjaimellisesti räjähti, eikä siitä paljoakaan jäänyt hyödynnettäväksi. Onneksi saimme nyt sunnuntaina kakkossijalle ajaneelta, kilpailevalta tiimiltä heidän vara-vaihdelaatikon käyttöömme ja sen siivittämänä saimme ajaa teknisesti murheettoman kilpailun. Omalla ajovuorollani pystyin puolustamaan aika-ajoissa saavuttamaani sijoitusta ja kun Maxx, huimasta 360 asteen pyörähdyksestä huolimatta, teki myös samoin niin palkintokorokkeen pronssisijoitus oli tavoitteidemme mukainen tulos, Eskelinen kommentoi kilpailun jälkeen.

– Luokkamme voittoon yli 38 sekunnilla ajanut japanilaiskaksikolle ei kukaan PRO-AM-luokan kuljettaja mahtanut mitään. Heillä kun ei ollut kansainvälisen autourheiluliiton määrittelemää sijoitusta, niin mielestäni heidän olisi tullut aja PRO-luokassa eikä meidän PRO-AM-luokkalaisten kanssa. He eivät kuitenkaan aja sarjan muita kilpailuja, joten sarjatilanteen kannalta heidän kummankin päivän suvereeniset luokkavoitot eivät meitä juuri hetkauta, Eskelinen kertoo.

– Suzukan formularata on kyllä yksi vaikeimmistä millä olen yli 10-vuotisella kansainvälisellä autourheilu-urallani kokenut. Vielä kun tälle päivälle taivaalta tuli ämpäreittäin vettä, niin en näin vaikeissa olosuhteissa ole koskaan saanut kilpailla. Sen vuoksi palkintokorokesijoitus tuntuu täysin ansaitulta ja tästä on hyvä jatkaa kohti sarjan elokuun puolivälissä Japanin Fujin formularadalla ajettavia osakilpailuja. Toivotaan, ettei silloinkaan meitä häiritse
maanjäristyksetkään vaikkakin sunnuntai-aamuna kokemani 5,7 Richterin asteikolla sattunut, erittäin tuntuvasti ravistellut maanjäristys aiheutti kokonaan uusia tuntemuksia, Eskelinen jatkoi.

PRO-AM-luokan suvereeniin voittoon ajoi kotiradallaan kilpailleet japanilaisen Takeshi Matsumoton autokunta. Yleiskilpailussa kilpailukauden kuudenteen voittoon ajoi japanilainen Kei Cozzolino ja hänen malesialainen tallitoveri Afiq Aziz. He ovat olleet nopein autokunta kaikissa sarjan kuudessa osakilpailussa.

Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarja jatkuu elokuun kolmantena viikonloppuna Fujin tulivuoren kupeessa ajettavalla moottoriradalla. Eskelinen ja Ebenal jäävät nyt viettämään ansaittua kahden kuukauden mittaista kesätaukoa PRO-AM-luokan Aasian mestaruussarjan hopeasijalla.

Suzukan toisen osakilpailun Pro-AM-luokan lopputulokset

1) Takeshi Matsumoto – Misami Kageyama 20 kierrosta
2) Carrie Schreiner – Richard Goddard + 38,246
3) Mikko Eskelinen – Maxx Ebenal + 43,274

Pistetilanne 6/12 osakilpailun jälkeen

1) Rik Breukers – Nigel Farmer 78 pistettä
2) Mikko Eskelinen – Maxx Ebenal 55 pistettä
3) Carrie Schreiner – Richard Goddard 46 pistettä

Teksti: Mikko Eskelisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com