Mikko Eskelinen tyytyväinen neljänteen sijaansa

28.2.2016 / 16:19

[ A- ] / [ A+ ]

Mikkelissä ajetussa Ralli SM-sarjan toisessa osakilpailussa jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen luottokartanlukija Arto Kapanen nappasivat ns. superautojen luokan neljänneksi korkeimmat mestaruuspisteet.

Vauhdikas kaksipäiväinen, kahdeksan pikataipaleen ja 113 erikoiskoekilometrin mittainen ralli sujui hallitsevan, moninkertaisen Suomenmestari Juha Salon ja norjalaisen MM-sarjaa kiertävän Ole Christian Veibyn komennossa. Maalilipulle saavuttaessa Salo oli ajanut erikoiskokeet 2,3 sekuntia Veibyä nopeammin ja 40,7 sekuntia WRC-autolla kolmanneksi ajanutta Ari Vihavaista ripeämmin.

Neljänneksi kilpailussa sijoittunut Eskelinen ja kartanlukija Kapanen kiersivät erittäin vaativan rallireitin tasaisen varmasti ajovirheitä vältellen ja dieselimäinen suoritus palkittiin lopulta SM1-luokan neljänneksi korkeimmilla mestaruuspisteillä. Koska pisteissä toisena ollut Jussi Vainionpää sortui Mikkelissä ulosajoon, nousi Eskelinen ja Kapanen upeasti SM-hopeasijalle heti Juha Salon jälkeen.

– Perjantain pimeässä ajettu erikoiskoe oli myrkkyä, mutta onneksi sitten lauantaina alkoi taas hyvin kulkemaan ja sen myötä tasainen sekä lähes virheetön suoritus palkittiin repullisella SM-pisteitä. Tottakai Vainionpään keskeytys auttoi meitä paljon, mutta toisaalta maalissa vasta ne pisteet jaetaan. Juha Salon, Ole Christian Veibyn ja Ari Vihavaisen vauhtiin meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia, joten neljäs sija oli tässä kilpailussa meille kuin iso voitto, Eskelinen kertoo.

Ralli SM-sarja jatkuu jo 10 päivän päästä Nilsiässä, jossa edessä on kauden kolmas ja samalla talvikauden viimeinen ralli.

Lähde: Mikko Eskelinen


Facebook kommentit