Mikko Eskelisen autokunnan taival Suzukassa päättyi keskeytykseen

24.6.2017 / 09:14
Eskelisen ja Ebenalin taival Suzukassa lauantaina päättyi keskeytykseen (Kuva: Jani Kekoni).

[ A- ] / [ A+ ]

Mikko Eskelisen ja Maxx Ebenalin taival Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kauden kolmannessa osakilpailussa Suzukassa, Japanissa päättyi keskeytykseen.

Juhannusviikonloppuna Aasian parhaimmilla radoilla ajettava Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kolmas osakilpailuviikonloppu alkoi sinivalkoisin silmin katsottuna pettymyksellisin merkein, kun aika-ajoissa mukavasti kahdeksannen lähtöruudun ajanut, jyväskyläläisen Mikko Eskelisen autokunnan kanadalainen Maxx Ebenal, joutui teknisen vian seurauksena parkkeeraamaan saksalaisen Leipert Motorsport tiimin Lamborghinin Suzukan radan varteen, kun ajamatta oli 14 kierrosta. Samalla katkesi myös Eskelisen neljän osakilpailun mittainen palkintokorokeputki eikä sarjan ainoa suomalaiskuljettaja päässyt kilpailussa ajamaan metriäkään.

Dramatiikka alkoi jo kilpailun aika-ajoissa, kun useampi kilpailija sortui ajovirheeseen Suzukan erittäin vaativalla F1-radalla. Katkonaisen aika-ajon aikana Eskelinen raportoi insinöörilleen autossa tuntuneesta vapinasta kunnes lopulta sen viimeisellä kierroksella auton vaihdelaatikosta alkoi kuulua ilkeä kilkatus. Nopeasti vika paikallistettiin vaihdelaatikon lukkoon, mutta aika ei riittänyt vaihtotöihin ja kilpailuun oli startattava toiveena, että se kestäisi maaliin saakka. Näin ei kuitenkaan käynyt ja nollapisteet olivat suuri pettymys.

Kilpailun ylivoimaiseen voittoon ajoi jälleen kaikki aikaisemmatkin osakilpailut voittanut japanilaisen Kei Cozzolinon ja malesialaisen Afiq Yazidin autokunta ennen puolalaisen Artur Janozin ja britti Toby Soweryn autokuntaa. PRO-AM luokassa kukaan sarjan kärkikolmikosta ei maalilippua nähnyt kun sarjajohtaja britti Nigel Farmerin autokunta sikaili radalla mustan lipun arvoisesti ja uusiseelantilaisen Richard Goddardin autokunnan autosta hajosi jäähdyttäjä.

Koska kukaan kärkikolmikosta ei saanut pisteitä, säilytti Eskelinen ja hänen tallitoveri Maxx Ebenal sarjatilanteessa kakkossijan.

– Jo kilpailua edeltäneissä harjoituksissa valitin insinöörilleni autossani olleesta pienestä vapinasta, joka kuitenkin laitettiin renkaiden tasapainotuksen piikkiin. Kuitenkin aika-ajoissa tuo vapina koveni ja lopulta se muuttui metalliseksi meteliksi. Kun vika löytyi, niin aika ei vaan riittänyt rikkoontuneen osan vaihtamiseen ja näin Maxx starttasi kilpailuun tietäen, että maalilippua tuskin näemme. Hän ei ehtinyt edes ajaa puolia omasta ajovuorostaan, kun veto loppui ja auto jäi varikolta katsottuna radan kauimmaiseen mutkaan, Eskelinen kertoo.

– Kieltämättä suuresti harmitti katsoa kilpailun etenemistä, kun mestaruustaistelun kannalta pahimmat kanssakilpailijat ajoivat siellä missä meidänkin olisi pitänyt olla. Sitten ensiksi sarjajohtaja Nigel Farmer liputettiin pois radalta ja heti sen perään sarjakolmonen keskeytti tekniseen vikaan. Koska kukaan meistä ei saanut mestaruuspisteitä, niin huomenna olkoot päivä uusi ja palkintokorokesijoitusta lähdetään hakemaan yleiskilpailun yhdeksännestä lähtöruudusta. Jos jossitella halutaan, niin ilman tuota teknistä vikaa olisimme luokkavoiton ajaneet. Toivotaan, että huomenna tekniset murheet välttelevät meitä, Eskelinen päätti.

PRO-AM luokan voittoon ajoi japanilainen Toshiyuki Ochiai, joka ei kuitenkaan aja sarjan kaikkia osakilpailuja. Sunnuntaina Suzukan toinen osakilpailu käynnistyy Suomen aikaa klo 7.35.

Teksti: Mikko Eskelisen tiedote


Facebook kommentit