MOTORSPORT

Mikko Heikkilä hyppää R5-auton rattiin Joensuussa – “Ei tässä kohtaa varsinaista tulostavoitetta”

Rallin SM-sarjan Mikkelin osakilpailussa SM2-luokassa Subarulla neljänneksi ajanut Mäntsälän MK:n kaksikko Mikko Heikkilä ja Heidi Heikkilä vaihtavat luokkaa.

Mikko Heikkilä yhdessä kartanlukijansa Heidi Heikkilän kanssa nähdään talvikauden viimeisessä SM-rallissa Joensuussa SM1-luokan Skoda Fabia R5:lla.

– Hienolta tuntuu, että tällainen mahdollisuus järjestyi. Kiitos kuuluu kaikille yhteistyökumppaneilleni. Vuosi sitten en olisi edes uskaltanut haaveilla vastaavasta. Valmistaudutaan huolellisesti ja ajetaan hyvä kisa. Meillä ei tässä kohtaa ole varsinaista tulostavoitetta, kun en vielä tiedä omaa vauhtiani muihin verrattuna. Veikkaan kuitenkin, että Itärallin aikana vauhtiani on varmasti varaa kiristääkin. Lähinnä virheetön kilpailu ja mahdollisimman kovaa maaliin olisi tässä kohtaa hyvä tavoite, Mikko Heikkilä suunnittelee.

Uransa ensimmäisen nelivetoautorallinsa Mikkelissä ajaneet Heikkilät pääsevät tämän viikon lauantaina tutustumaan ensi kertaa moderniin R5-luokan kalustoon. Skodan huoltotoimissa Heikkilä tekee Joensuussa yhteistyötä Teemu Asunmaan tiimin kanssa.

– Ajan yhden testipäivän. Tai ei nyt ihan testiä sentään. Tiedän, että autoa ei tarvitse säätää, se on niin kuin sen kuuluukin olla. Lähinnä treenataan ja tutustutaan uuteen kalustoon. En usko, että itselläni pätevyys vielä riittää ottaa kantaa säätöihin. Kunhan auto kulkee suoraa ja kääntyy rattia kääntämällä niin hyvä, Heikkilä hymyilee.

Itäralliin Heikkilä on urallaan osallistunut kerran aikaisemmin.

– Vuonna 2013 ajoin Joensuussa eksoottisella V1600-luokan Ladalla. Se olikin mielenkiintoinen reissu. Tuntui siltä, että ei tarvinnut ikinä nostaa jalkaa kaasulta. Nyt alla on kuitenkin erilainen peli, jolla pitää jo jarruttaakin jossain vaiheessa.

Viime kaudella Heikkilä ajoi rikkonaisen SM-kauden etuvetoisella Hondalla SM4-luokassa. Kauden paras tulos kirjattiin Riihimäki-rallista, jossa sijoitus oli SM4-luokassa kolmas.

– Nelivetokokemusta ei taustalla ole, kun tuo viime viikonlopun SM Vaakunaralli. Tavoitteemme Mikkelissä tosin täyttyi. Pääsimme maaliin, vauhtimme oli ihan ok ja saimme kerättyä kokemusta. Kisan lopussa sattui pari virhettä, jotka pudottivat meidät kolmanneksi. Muutama väärä ajolinja, josta auto penkoille ja vielä viimeisellä ek:lla varaslähtö ja kymmenen sekunnin aikasakko, jotka veivät kolmannen sijan.

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua lauantaina 3. maaliskuuta Joensuussa. Kilpailu starttaa liikkeelle Joensuun matkustajasatamasta kello 10.01 ja päättyy samaan paikkaan noin kello 18.00.

Teksti: Marko Mäkinen, Mikko Heikkilän tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com