Mikko Heikkilä jättää rallin EM-sarjan kesken, katseet käännetty ensi kauteen

15.8.2023 / 15:20
Mikko Heikkilä Latvian EM-rallissa kesäkuussa (Kuva: Zoom Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Ainoana suomalaiskuljettajana tänä vuonna rallin EM-sarjan kaikkiin osakilpailuihin osallistunut Mikko Heikkilä jättää kauden kaksi viimeistä EM-rallia väliin.

Rallin EM-sarjasta on kuluvan kauden osalta ajamatta vielä kaksi osakilpailua. Tulevana viikonloppuna EM-pisteistä taistellaan Tshekissä ja kausi päättyy 7.-8. lokakuuta ajettavaan Unkarin osakilpailuun. Tänä vuonna kaikkiin EM-ralleihin tähän mennessä osallistunutta rallin SM-sarjan SM1-luokan hallitsevaa Suomen mestaria Mikko Heikkilää ei Tshekissä ja Unkarissa lähtöviivalla nähdä.

– Teimme päätöksen, että aloitamme valmistelut kauteen 2024 hyvissä ajoin. Päätökseen ei liittynyt mitään suurempaa dramatiikkaa. Kulunut EM-kausi oli haastavampi kuin odotimme, mutta joka kilpailusta olemme saaneet paljon oppia, jota hyödyntää ja jonka perusteella valmistautua tulevaan kauteen, Heikkilä taustoittaa tehtyä päätöstä tiedotteessaan.

Heikkilä yhdessä kartanlukijansa Samu Vaalerin kanssa oli saada EM-kauteen todellisen unelmastartin, kun avausosakilpailussa Portugalissa nurmijärveläinen taisteli voitosta aina viimeisen erikoiskokeen loppuvaiheille saakka. Rengasrikko kuienkin pilasi huipputuloksen ja maalissa sijoitus oli lopulta kahdeksas. Puolassa Heikkilä oli viides ja Latviassa seitsemäs, mutta muista EM-ralleista sijoitukset ovat olleet osastoa “kokemusta ainakin karttui”.

– Soralla meillä on hyvä perusvauhti, mutta tähän mennessä olemme kauden aikana kärsineet niin rengasrikkoa, teknisiä ongelmia, sekä muita, meistä riippumattomia asioita. Toki Rooman ja Ruotsin kohdalla on myös peiliin katsomisen paikka. Vedämme nyt henkeä ja aloitamme tulevan työstämisen jo hyvissä ajoin, Heikkilä korosti.

Heikkilä on EM-pisteissä kuuden osakilpailun jälkeen seitsemäntenä. Portugalin osakilpailussa johdettuja erikoiskokeita kertyi yhdeksän, mikä oikeuttaa kyseisessä tilastossa koko kauden osalta viidenteen sijaan. Suomen MM-rallissa Heikkilä sijoittui WRC2-luokassa viidenneksi, vaikka taivalta hidastivat vaihdekepin katkeaminen, sekä rengasrikko. WRC2 Challenger -luokassa Heikkilä oli kolmas.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit