MOTORSPORT

Mikko Heikkilän hyvin käynnistynyt lauantai päättyi pettymykseen – “Veto hävisi”

Rallin SM-sarjan kauden kolmanteen osakilpailuun Kuopiossa SM1-luokan pistejohtajana startannut kuninkuusluokan viime vuoden hopeamitalisti Mikko Heikkilä joutui pettymään lauantain toisella erikoiskokeella, kun nurmijärveläisen ohjastama Skoda hyytyi kesken ajon ja edessä oli keskeytys.

Perjantaina ajettujen kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Mikko Heikkilä oli yleiskilpailussa ja SM1-luokassa yhdessä kartanlukijansa Samu Vaalerin kanssa kolmantena. Eroa kärkeen kertyi 3,8 sekuntia ja Heikkilä ei ollut lainkaan tyytyväinen esitykseensä Kuopion SM-rallin avauspäivänä.

– Ykkönen tuntui menevän hyvin. Toinen erikoiskoe ei tuntunut onnistuvan ollenkaan, en uskaltanut ajaa nopeisiin paikkoihin tarpeeksi kovaa ja “liimailin” autoa jarrulla turhan paljon. Onneksi ei muillakaan onnistunut kovin hyvin, mutta en ole omaan suoritukseeni ollenkaan tyytyväinen, Heikkilä kommentoi tiedotteessaan.

Lauantain avauksessa, 34,05-kilometrisellä Riistakosken erikoiskokeella, Heikkilä oli heti toisen ajopäivän alkuun huippuvauhdissa ajettuaan pohja-ajan 4,5 sekunnin erolla kilpailua johtaneeseen Egon Kauriin nähden. Komean suorituksen ansiosta Heikkilä nousi kilpailun johtoon 0,7 sekunnin turvin.

– Riistakoski tuli todella hyvin! Vähän oli vielä varomista, mutta olen tyytyväinen, Heikkilä kommentoi kilpailun pisimmän erikoiskokeen maalissa.

Kun kärkikolmikko mahtui tässä vaiheessa kilpailua 3,6 sekunnin sisään, Emil Lindholmin pitäessä hallussaan kolmatta sijaa, näytti voittotaistelusta olevan tulossa kolmen kuljettajan välinen koitos. Heikkilän osalta hyvin käynnistynyt lauantai toi kuitenkin nurmijärveläiselle pettymyksen heti seuraavalla erikoiskokeella, kun Skodaan iskeneet tekniikkamurheet johtivat keskeytykseen.

– Veto hävisi ja kaasun vastaavuus kärsi. Lopulta kulkeminen loppui keskelle tietä. Periaatteessa erikoiskokeen alku tuli todella hyvin, mutta sillä ei tällä kertaa ollut merkitystä. Harmittaa todella paljon, Heikkilä totesi.

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaus ajetaan Turun seudulla toukokuussa.

Yleiskilpailun ja SM1-luokan tilanne 8/9 ek:n jälkeen

1) Emil Lindholm-Reeta Hämäläinen (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 0,6
2) Egon Kaur-Silver Simm EST/EST (Volkswagen Polo GTI R5) 9.28,4
3) Juha Salo-Mikko Markkula (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 8,3
4) Teemu Asunmaa-Ville Mannisenmäki (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 8,6
5) Aleksi Röyhkiö-Antti Haapala (Volkswagen Polo GTI R5) + 5,9

Lindholmin keskinopeus: 118,8 km/h
Pohja-ajat: Kaur 3, Lindholm 3, Asunmaa 1, Heikkilä 1

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com