Mikko Hirvonen lähtee Dakariin: ”Järjestäjät oikein haluavat että jengi eksyy”

26.12.2016 / 13:15
Tältä näyttää Mikko Hirvosen Dakar-Mini 2017. Hirvonen ajaa numerolla 303. (kuva: x-raid.de)

[ A- ] / [ A+ ]

Mikko Hirvonen starttaa heti vuodenvaihteen jälleen Dakar-aavikkoralliin. Hirvonen kilpailee ranskalaisen kartanlukijansa Michel Perinin kanssa Minillä. Hirvoselle Dakar on hänen uransa toinen.

Dakar ajetaan 2.-14.1. Etelä-Amerikassa Argentiinassa, Boliviassa ja Paraguayssa. Reitin pituus on huikea: koko reitti 8823 kilometriä, josta erikoiskokeita on 4093 kilometriä. Pisin erikoiskoe on 527 kilometriä, ja pisin päiväetappi 977 kilometriä.

Viime vuonna Hirvonen ja Perin sijoittuivat raskaan kilpailun neljänneksi. He ajoivat yhden etappivoiton. Tänä vuonna tavoite on kovempi, sillä kilpailu ja sen olosuhteet ovat nyt tutumpia, ja myös auto on enemmän omaan käteen sopiva.

– Nyt on taas uusi seikkailu. Mitä pikkulinnut ovat laulaneet, niin reitti tulee olemaan enemmän Dakar-tyyppinen kuin viime vuonna. Viime vuonna käytettiin aika paljon teitä, koska reittiä jouduttiin muuttamaan. Aika paljon haastavampi kisa tulee olemaan. Tosi hienoa lähteä katsomaan mitä saadaan aikaiseksi, Hirvonen sanoo UrheiluUutiset.comille.

– Nyt on toisaalta helpompi lähteä, kun vähän tietää mitä odottaa. Michelin kanssa olemme muutaman kisan ajaneet lisää, ja yhteistyö toimii paremmin. Autoakin on pystynyt enemmän rakentamaan omaan mieleen. Viime vuonna kaikki oli uutta, ja ajelin vaan mitä Nasser (Al Attiyah) ja Nani (Roma) olivat autoon säätäneet, ja menin niiden ohjeiden mukaan. Nyt olen autoakin rakentanut paljon mieluisammaksi. Toivottavasti se auttaa.

Dakar on äärimmäinen koettelemus sekä autolle että kuljettajille. Samanlaisia olosuhteita on vaikea jäljitellä. Hirvosen talli on testannut paljon Marokossa.

– Olisikohan testiä ajettu kolmisen viikkoa, ja siihen päälle kaikki kisat. Marokossa ollaan oikeastaan ajettu kaikki testit. Sieltä löytyy kaikenlaista olosuhdetta. Siellä on ihan oikeaa aavikkoa ja hiekkadyyniä ja huonokuntoista tietä. Siellä on myös tosi hyvät workshopit missä voidaan rakentaa autoa.

– Tiimi on tehnyt paljon töitä. Autossa on uusi kori, ja se on aerodynaamisesti parempi. Auton painopistettä on muutettu eri paikkaan. Kovasti ollaan autoa koitettu kehittää. Säännöt meitä vähän rajaavat, eikä mitään ihan älyttömän suuria muutoksia ei pysty tekemään. Kaikki voitava on kuitenkin tehty, Hirvonen korostaa.

Hirvosen tallikavereina Mini John Cooper Works Rally –autoilla ajavat Yazeed Al-Rajhi ja Bryce Menzies. Mini on voittanut Dakarin neljä kertaa: Stephane Peterhansel (2012, 2013), Nani Roma (2014) ja Nasser Al Attiyah (2015).

Hirvonen ei lähde suoraan kuuluttamaan voittoa toisella yrittämällään.

– Dakar on niin arvaamaton kisa. Siellä voi tapahtua ihan kaikkea. Jos on oikein nopeaa ja röykkyistä, niin Peugeotit ovat säännöiltään niin erilaiset, että vauhdin puolesta meillä ei ole heille mitään jakoa. Mutta navigointi on niin iso osa kilpailua, ja reitti tulee kuuleman mukaan olemaan niin vaikea tänä vuonna, että järjestäjät oikein haluavat, että jengi eksyy.

– Yritetään selvitä reitistä läpi ilman suurempia murheita ja tehdä kaikkein vähiten virheitä, niin kaikki on mahdollista. Monen asian pitää osua kohdalleen, Hirvonen sanoo.

Dakarin lähtöluettelo on komeaa luettavaa. Dakar-experttien lisäksi mukana on kovia MM-rallistakin tuttuja nimiä, mm. Carlos Sainz (Peugeot), Sebastien Loeb (Peugeot), Xavier Pons (Ford), Khalid Al Qassimi (Peugeot), Conrad Rautenbach (Toyota), Martin Prokop (Ford).

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit