Mikko Hirvonen nousi kolmanneksi: ”Mahtava päivä”

6.1.2017 / 10:05
Mikko Hirvonen selvitti neljännen ajopäivän ilman ongelmia ja nousi taas lähemmäs kärkeä. (kuva: mikkohirvonen.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Mikko Hirvonen onnistui erinomaisesti Dakar-rallin neljännellä etapilla. Hän oli päivän toiseksi nopein ja nousi kokonaistilanteessa kolmanneksi, samalla kun reitti siirtyi Argentiinasta Boliviaan.

Hirvonen ja kartanlukija Michel Perin ajoivat 416-kilometrisen vaativan erikoiskokeen ilman ongelmia. Se oli aivan menestykseen.

– Meillä oli aivan mahtava päivä. Alussa dyynit olivat 4000 metrin korkeudessa jopa korkeampia kuin Abu Dhabissa. Paikoin oli hetkiä, että luulimme jo, että emme voi ylittää niitä. Löysimme kuitenkin, usein viime hetkellä, ratkaisun ylittää niitä. Michel navigoi mahtavasti. Selvitimme erikoiskokeen ilman ongelmia, ei tullut edes rengasrikkoja, Hirvonen iloitsi nettisivuillaan.

Moni muu kärkikuljettaja sen sijaan törmäsi ongelmiin. Yksi uhkaavimmista tilanteista tapahtui Carlos Sainzille. Hän kieri Peugeotillaan monta volttia tieltä rotkoon, mutta rytäkästä selvittiin onneksi ilman henkilövahinkoja.

Kilpailua johtanut Sebastien Loeb menetti kärkipaikkansa, ja putosi kokonaistilanteessa neljänneksi. Loebin auton moottori oikutteli ja mestari uskoi menettäneensä korjausoperaatioiden vuoksi jopa puolisen tuntia.

Ennakkosuosikeista Nasser Al-Attiyah keskeytti lopullisesti, sillä Toyota oli vaurioitunut liikaa jo kahden ensimmäisen päivän aikana.

Kilpailu jatkuu 14.1. asti. Tänään perjantaina ajetaan 447-kilometrinen erikoiskoe.

Tilanne 4/12 erikoiskokeen jälkeen:

1.Cyril Despres/David Castera, Peugeot, 11.33,16 h

2.Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret, Peugeot, +4.08 min

3.Mikko Hirvonen/ Michel Perin, Mini, + 5.04 min

4.Sebastien Loeb/Daniel Elena, Peugeot + 6.48 min

5.Nani Roma/Alex Haro, Toyota, + 10.30 min

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit