MOTORSPORT

Mikko Hirvonen testaa rallicross-Miniä Silverstonessa – Mukaan MM-sarjaan kaudella 2018?

163 MM-rallia urallaan ajaneen Mikko Hirvosen, 36, yksi unelmista toteutuu ensi tiistaina, kun kannonkoskelainen pääsee testaamaan ensimmäistä kertaa urallaan rallicrossin Supercar-autoa. Hirvonen ajaa JR Motorsport -tiimin rakentamaa ja kehittämää Miniä Silverstonen uuden rallicrossradan esittelytilaisuudessa Englannissa.

Mikko Hirvonen on usein nähty crosskart-auton ratissa ja mm. Kouvolassa EM-rallicross osakilpailun aikaan vuonna 2013 Hirvonen ilmoitti haluavansa joskus ajaa rallicrossin Supercar-luokan autoa. Nyt sellainen tilaisuus avautuu, kun Hirvonen hyppää ensi viikon tiistaina (30.5.) Englannin Silverstonessa JR Motorsportin rakentaman Mini Supercar -auton rattiin.

Kyseessä on Silverstonen uuden rallicrossradan esittelytilaisuus, sekä ensi vuonna ensimmäistä kertaa juuri Silverstonessa järjestettävän SpeedMachine Festival -tapahtuman mediatilaisuus. Englannin osakilpailu rallicrossin MM-sarjassa ajetaan tänä vuonna viimeistä kertaa Lydden Hillissa ja ensi vuonna tuon paikan kilpailukalenterista ottaa siis Silverstonen täysin uusi rata. MM-osakilpailu Silverstonessa vuoden päästä on osa SpeedMachine Festival -tapahtumaa.

Mukana tilaisuudessa nähdään Hirvosen lisäksi rallicrossin huipuista mm. Petter Solberg, Johan Kristoffersson, sekä Andreas Bakkerud. Päivän ohjelmaan kuuluu faneille erilaisten kilpailujen kautta suunnatut kyyditysajot, mutta tiimit pääsevät ajamaan myös testejä uudella radalla päivän päätteeksi. JR Motorsport kilpaili Minillä rallicrossin MM-sarjassa viime vuonna, mutta pitää nyt välivuotta testatakseen uutta auton kehitysversiota.

– Silverstonen uusi rallicrossrata on hieno uutinen JR Motorsportille, koska se sijaitsee erittäin lähellä meidän tiimimme toimitiloja. On todella hienoa päästä testaamaan ensimmäisten joukossa uutta rataa ja saada testata samalla Minin uutta kehitysversiota. Samalla meillä on mahdollisuus saada Mikolta asiantuntevaa palautetta ja tietoa autosta mentäessä kohti kautta 2018, JR Motorsportin toimitusjohtaja Jason King hehkuttaa.

Sen jälkeen kun Hirvonen lopetti aktiiviuransa rallin MM-sarjassa kauden 2014 jälkeen, on “rallieläkeläisen” ohjelmaan kuuluneet lähinnä aavikkorallit Minillä. Olisiko rallicrossin MM-sarja Hirvoselle uusi aluevaltaus ja nimenomaan JR Motorsportin väreissä, kun automerkkikin täsmää nykytöiden kanssa? Vaikka tulevat testit eivät olekaan mikään “työnäytteen” antaminen brittitiimin suuntaan, niin kaiken osuessa kohdalleen JR Motorsport tuskin jättää tätä tilaisuuttaan hyödyntämättä.

Hirvosen liittyminen mukaan rallicrossin MM-sarjaan olisi niin sarjalle, kuin sen suomalaisillekin faneille lottovoitto, onhan Hirvonen yksi 2000-luvun parhaita rallin MM-sarjaa kiertäneistä kuljettajista neljän MM-hopean, 15 MM-osakilpailuvoiton ja 69 palkintosijoituksen myötä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com