Mikko Kauppinen Vetomiesrallin voittoon

1.8.2015 / 18:10
Vetomies 2015 rallin kärkikolmikko hymyili kilpaa auringon kanssa Jyväskylän Paviljongilla lauantaina. Kuva: Jari Hotti

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallin yhteydessä ajettu Vetomies 2015 ralli oli Mikko Kauppisen juhlaa. BMW:tä käskyttävä Kauppinen kirjautti voiton 35,4 sekunnin erolla ennen toiseksi ajanutta Vesa Hirvosta (BMW). Kolmanneksi ajoi Hondalla Esa Ruotsalainen, joka hävisi Kauppiselle reilun minuutin. Nelivetomies 2015 tittelin vei nimiinsä Subaru-kuljettaja Teemu Asunmaa. Samalle automerkille meni myös toinen ja kolmas sija. Toiseksi ajoi Mika Rampanen ennen kolmanneksi sijoittunutta Juha Koljosta. Rampasen ero kärkeen oli maalissa hieman alle 15 sekuntia, Koljosella lähes neljä minuuttia.

Vetomies 2015 tittelistä käytiin kova taistelu Mikko Kauppisen ja Vesa Hirvosen välillä aivan rallin päätösmetreille asti. Lopulta Hirvonen sortui ajovirheeseen ja Kauppinen rynnisti voittoon.

– Taistelu oli kyllä äärettömän kova ja tasainen. Siinä mentiin välillä aika äärirajoilla, Kauppinen hehkutti.

Veto- ja nelivetomiehissä huumorin kukka kukkii aina ja siitä saatiin erinomainen näyte Kauppisen toimesta palkintojenjaon yhteydessä. Aikatarkastusasemilla ei pahimman kilpakumppanin peilejä putsailtu, että katsele tätä niin näet, kun tullaan ohi. Sen sijaan pientä henkistä sodankäyntiä mahtui mukaan.

– Joo ei peilejä putsailtu, mutta kysyin Hirvoselta, että milloin aletaan ajamaan kilpaa, Kauppinen nauratti palkintojenjakoa seuraamassa ollutta runsaslukuista yleisöä.

Ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen kilpailu

Vetomies- ja Nelivetorallit pitivät sisällään kahden ajopäivän aikana yhdeksän erikoiskoetta ja yhteensä 145 ek-kilometriä. Kyseessä oli samat erikoiskokeet joita myös rallin MM-sarja ajaa tänä viikonloppuna. Vetomies 2015 rallissa lähtöviivalle asettui 36 kilpailijaparia ja maaliin asti heistä selvisi 27. Nelivetomiesten puolella autoja oli mukana 13 ja maaliin selviytyi yhdeksän. Tämän vuoden Vetomies ralli ajettiin ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä kilpailuna. Vetomiesralli on ollut mukana Suomen MM-rallin oheisluokkana vuodesta 2004 lähtien. Kilpailu ei kuulu mukaan rallin F-cupiin. Nelivetomies tittelistä on kilpailtu vuodesta 2013 alkaen.

Vetomies 2015 lopputulokset

1. Mikko Kauppinen-Matti Janhunen (BMW)
2. Vesa Hirvonen-Jussi Martiskin (BMW)
3. Esa Ruotsalainen-Enni Mälkönen (Honda)

Nelivetomies 2015 lopputulokset

1. Teemu Asunmaa-Jonne Halttunen (Subaru)
2. Mika Rampanen-Kari Kallio (Subaru)
3. Juha Koljonen-Mikko Tuhkanen (Subaru)

Jari Hotti, Jyväskylä

 


Facebook kommentit