Miko Jalava piiskasi Toyota Starletin hurjaan vauhtiin Tuurissa – “Tyytyväinen pitää olla”

15.2.2023 / 11:34
Miko Jalava oli erinomaisessa vauhdissa F-Cupin avanneessa Tuuri Rallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna rallin junioreiden Suomen mestaruuden voittanut Miko Jalava kilpailee tänä vuonna rallin F-Cupissa. Kauden avaus Tuurissa viime lauantaina oli mäntyharjulaiselle onnistunut.

Miko Jalava, 21, yllätti monet ja siirtyi viimevuotisen rallin junioreiden Suomen mestaruuden jälkeen tänä vuonna rallin F-Cupiin, sen sijaan, että olisi esimerkiksi hypännyt junioreista yleisen SM-sarjan puolelle. F-Cupin avausosakilpailu ajettiin viime lauantaina Tuuri Rallin merkeissä Etelä-Pohjanmaalla ja Jalavan debyytti oli onnistunut, kun kotimatkalle Mäntyharjulle mukaan lähti luokkavoitto, sekä yleiskilpailun neljäs sija.

– Tyytyväinen pitää olla, kun oltiin pikkuluokan, sekä keskimmäisen luokan nopeimpia. Ekoilla pätkillä jäätiin vähän turhan paljon yleiskilpailua ajatellen, tie oli sen verran nopeaa. Huollon jälkeen pätkät olivat hitaampia ja se sopi itselle ja autolle paremmin, Jalava kommentoi tiedotteessaan F-Cup-debyyttinsä vaiheita.

Jalava ja kartanlukija Tomi Hellgrenille nyt ajettu kilpailu oli nuottiluokassa kolmas yhteinen.

– Kokemukseen nähden kilpailu sujui hyvin molemmilta, vaikka pikkuasioissa on vielä hiottavaa tulevaisuutta ajatellen. Reitti oli todella hieno, kiitokset järjestäjille siitä. Kiitoksia myös yhteistyökumppaneillemme, sekä huollolle, Jalava muisti taustajoukkojaan voiton hetkellä.

Toyota Starletilla kilpailevan Jalavan luokkavoitto irtosi 42,7 sekunnin turvin ja yleiskilpailun neljännen sijan kohdalla on hyvä muistaa, että taakse jäi useita tehokkaammalla autolla ajaneita kuljettajia. Jalavan kausi jatkuu tulevana lauantaina Mikkelissä, missä ajetaan Harrasterallisarjan kauden neljäs osakilpailu. F-Cupin toinen osakilpailu puolestaan ajetaan Ilomantsissa 11. maaliskuuta.

– Ajetaan F-Cupia tällä kaudella ja kartoitetaan muita kuvioita kevään edetessä. F-Cup on ainoa sarja mitä en ole ennen ajanut. “Äffässä” on kuitenkin vuosikausia sarjaa kiertäneitä nimiä, joten tason pitäisi olla kohdallaan. F-Cup antaa varmasti oman haasteensa, mutta haasteet ovat aina hyvästä. Olemme luonnostelleet kesäksi muita projekteja tähän rinnalle ja pyrimme aktiivisesti tekemään töitä niiden toteutumiseksi, Jalava taustoitti aiemmin alkuvuodesta.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Video! Lindroos jälleen ykkönen rallin F-Cupissa, Lemmetin virhe maksoi voiton


Facebook kommentit