MOTORSPORT

MM-rallicross, Hockenheim – Heikkinen “temmelsi” semifinaaliin

Toomas Heikkinen kellotti nopeimman ajan MM-rallicrossin Hockenheimin osakilpailun neljännessä aika-ajoerässä. Heikkinen, EKSRX Audi S1, selvisi sunnuntain semifinaaleihin, mutta Niclas Grönholm, Olsbergs MSE Fiesta, jäi aika-ajoerien yhteispisteissä sijalle 15. ja putosi jatkosta.

Heikkinen nousi erävoittonsa ansioista yhteispisteissä neljänneksi, ja hyvään asemaan sunnuntaiseen finaalivaiheeseen.

– Perjantaina oli sensoriongelmia. Turbon nopeusanturi antoi jotain virhekoodeja, ja moottori meni turvamodeen ja tehot hävisivat. Lauantain ensimmäinen lähtö meni kolaroidessa ja jonossa ajellessa. Viimeinen erä oli sitten jo hyvä, ja samalla ensimmäinen, joka sujui ilman ongelmia. Aika paljon tässä on viikonlopun aikana temmelletty, Heikkinen sanoi.

Heikkisen tallikaveri ja EKSRX-tallin omistaja Mattias Ekström oli aika-ajoerien nopein ennen Johan Kristofferssonia ja Timmy Hansenia.

Hallitseva mestari Petter Solberg tulee semifinaaleihin sijalta 7., ja Sebastien Loeb sijalta 8. Semifinaaleissa ajetaan kaksi kuuden auton starttia, eli mukaan selvisi aika-ajoerien 12 parasta.

– Finaali on seuraava tavoite. Semifinaalista tulee kova. Jokainen haluaa finaaliin. Mitään ei saa helpolla, ei todellakaan. Semifinaalissa peli menee raa´aksi, kun pelkkä sijoitus ratkaisee, Heikkinen puntaroi.

Kovia putoajia olivat mm. Ken Block, Ford, ja Niclas Grönholm, Ford. Grönholm jäi sijalle 15.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter: @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Niclas Grönholmin kommentit.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com