MM-rallissa muistetaan legendaa – Hannu Mikkolalle kunnianosoitus Rovaniemellä

27.2.2021 / 22:09
Hannu Mikkola Jyväskylän Suurajoissa 1984 (Kuva: Marko Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Perjantaina kuolleen rallin vuoden 1983 maailmanmestarin Hannu Mikkolan komeaa uraa on muisteltu lauantaina laajalti ja legendan poismeno on kerännyt sosiaalisessa mediassa runsaasti suruviestejä osakseen.

Rallin vuoden 1983 maailmanmestari ja todellinen lajilegenda Hannu Mikkola kuoli perjantaina 78 vuoden iässä, sairastettuaan syöpää. Mikkolan kuoleman vahvisti hänen poikansa Vesa Mikkola, joka twiittasi suruviestin Twitter-tilillään lauantai-aamuna. Rallilegendan poismeno on koskettanut monia syvästi ja autourheilun tunnetuista nimistä muun muassa Jean Todt, Mikko Hirvonen, Carlos Sainz, sekä Ari Vatanen ovat muistaneet Mikkolaa viestein sosiaalisessa mediassa.

– Hän on legenda ja todellinen mestari, sekä lentävä suomalainen. Herrasmies ja sitoutunut perhemies, kaikkien kunnioittama ja arvostama. Hän jätti rallimaailmalle ison perinnön. Hannulla oli iso vaikutus minun elämääni. Hän inspiroi minua, hän opasti minua ja hän huolehti minusta kuin veljestä myös silloin, kun kilpailimme toisiamme vastaan. On suuri kunnia saada kutsua Hannua läheiseksi ystäväkseni, Vatanen kirjoitti Facebook-sivullaan.

Mikkolalle järjestetään sunnuntaina kunnianosoitus parhaillaan käynnissä olevan Rovaniemen MM-rallin yhteydessä. Kilpailun järjestäjä AKK Sports Oy tiedotti lauantaina, että Mikkolan elämää ja komeaa ralliuraa tullaan kunnioittamaan minuutin hiljaisuudella rallin palkintojenjaon yhteydessä. Mikkolan komeiden saavutusten joukosta löytyy myös yksi Tunturirallin voitto, vuodelta 1970, kun Mikkola kaasutteli Rovaniemellä SM-rallin ykköseksi Ford Escortilla.

Teksti: Jari Hotti, Rovaniemi
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit