MOTORSPORT

Moottoriongelma pudotti Sami Seliön Dubaissa kymppiruutuun

Sami Seliö on sijoittunut moottoriongelmien jälkeen F1-veneiden aika-ajossa kymmenenneksi. Myös Filip Romsilla oli ongelmia ja nuorukainen oli 14. Kauden avaavaan Dubain GP-osakilpailuun Arabiemiraateissa paalulta starttaa lajin hallitseva maailmanmestari Ranskan Philippe Chiappe.

Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliölle Dubain aika-ajoista muodostui pettymys. Jo ensimmäisessä aika-ajo-osiossa Seliöllä oli vaikeuksia kellottaa kuuden nopeimman joukkoon edellyttäviä aikoja kunnes toisessa osiossa suomalaiskuljettajan tie nousi pystyyn.

Seliö hämmästeli vauhdin puuttumista, johon ei löytynyt ratkaisua edes potkureita vaihtamalla.

– Moottorin viidennessä sylinterissä on vesivuoto. Yritämme illan aikana korjata moottorin ilman että se pitäisi kokonaan vaihtaa, sillä moottorinvaihto pudottaisi meidät viimeiseen ruutuun. Aika-ajon toisessa osiossa myös bensapumpun varoitusvalo syttyi, joten yksi pumpuistakin menee illalla vaihtoon.

Myös Roms pettyi tulokseen

Mad-Croc Baba Racing Teamin toisen suomalaiskuljettajan Filip Romsin aika-ajo päättyi kovasta yrityksestä huolimatta ensimmäiseen osioon. Sarjan nuorin kuljettaja kellotti ruutuun 14 oikeuttaneen ajan.

– Vaihdettiin potkureita, mutta ei vain löydetty lisää vauhtia. Vaikka kuinka puristin niin jatkoon tarvittavaa aikaa ei vain tullut. Veneessä tuntui että vauhtia olisi ollut riittävästi: potkuri työnsi hyvin, en tehnyt ajovirheitä ja yritin vääntää ja kääntää, mutta tänään ei vain tullut tulosta.

– Huomiseen kisaan pitää lähteä rohkeasti kiertämään porukkaa ulkokautta. Jos kaikki menee nappiin niin ensimmäisellä kierroksella voi nousta montakin sijaa. Periksi en kuitenkaan aio antaa, Roms lupaa.

Lähde: Sami Seliö

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com