Moottoririkko pudotti Grönholmin ulos semifinaaleista – “Harmittaa kyllä paljon”

7.8.2017 / 08:36
Isä ja poika Grönholm, Marcus ja Niclas (Kuva: GRX / McKlein).

[ A- ] / [ A+ ]

Niclas Grönholmilla oli rutkasti epäonnea rallicrossin MM-osakilpailussa Kanadassa viikonloppuna. Grönholm oli kiinni semifinaalipaikassa lauantaina ajettujen kahden karsintaerän jälkeen, mutta sunnuntaina aamulla Ford Fiestaan jouduttiin vaihtamaan moottori ja siitä alkoivat ongelmat.

Niclas Grönholm oli ajanut lauantaina sijoitukset 12. ja 11. Sunnuntai-aamun ensimmäisestä karsintaerästä tuli kuitenkin viimeinen sija, Grönholm kun ei päässyt ajamaan ollenkaan.

– Tämä viikonloppu oli todella onneton. Vauhtia kyllä oli ja se olisi riittänyt vaikka mihin, mutta konerikko sotki kuviot. Kolmannessa karsintaerässä vain ajoin lähtöviivan yli ja keskeytin siihen, kun kone ei ollut valmis ajoon, Grönholm harmitteli tilannetta.

Starttaamalla lähtöviivan yli Grönholm sai erästä tuloksen DNF (did not finished) eli ei ajanut maaliin. Muuten olisi tullut merkintä DNS (did not start), ei startannut, ja peli olisi ollut pelattu jo siinä vaiheessa. Nyt GRX-tallin kuljettaja pääsi mukaan neljänteen karsintaerään, jossa sijoitus oli yhdeksäs, mutta huonot pisteet keskeytyneestä erästä jättivät suomalaisen ulos semifinaaleista. Grönholmin loppusijoitus oli 14, kun 12 parasta eteni jatkoon.

– Harmittaa kyllä paljon, mutta minkäs tälle teki. Jotain vikaa koneeseen tuli aamulla, sen tarkemmin en osaa sanoa. Sadekelin säätöjä ei ole päästy testeissä hakemaan, joten siinäkin on vielä töitä jatkoa ajatellen. Huono viikonloppu, mutta yritetään kääntää onnet kolmen viikon kuluttua Ranskassa, Grönholm tuumi.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ranskassa 1.-3. syyskuuta.

Lue myös! Kanadan finaalista odotetusti VW-kaksikon juhlat – Heikkinen viides ja teki historiaa (6.8.2017)

Teksti: GRX Teamin tiedote


Facebook kommentit