MotoGP-luokkaan isoja muutoksia

6.5.2024 / 15:47

[ A- ] / [ A+ ]

Ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokkaan tulee isoja muutoksia kaudesta 2027 eteenpäin.

MotoGP-sarjaan tulee merkittäviä muutoksia vuodesta 2027 alkaen. Sääntömuutoksilla pyritään tekemään urheilusta turvallisempaa, kestävämpää ja entistä näyttävämpää. Uudet pyörät ovat katupyörämäisempiä ja tehokkaampia, ja ne edistävät maailmanlaajuista kestävyyttä, ja ne on suunniteltu luomaan entistä parempaa kilpailua ja entistä enemmän ohituksia.

Selkein ero on moottoreissa. Vuodesta 2027 alkaen moottorin kokoa pienennetään 1000 kuutiosta 850 kuutioon. Tämä vähentää huippunopeuksia, tekee urheilusta turvallisempaa ja lisää moottoreiden kilometrimäärää tehden niistä tehokkaampia ja kestävämpiä. Myllyt ovat jatkossakin nelisylinterisiä ja ainoastaan nelitahtisia.

Sylinterin halkaisija pienenee 81 millimetristä 75 millimetriin, mikä myös rajoittaa suorituskykyä. Jotta lajista tulisi entistä kustannustehokkaampi, kullekin ajajalle kauden aikana sallittujen moottoreiden enimmäismäärä vähenee seitsemästä kuuteen.

Polttoaine on kaudesta 2027 eteenpäin 100 prosenttisesti kestävästi kehitettyä. Tämän lisäksi polttoainetankin tilavuutta supistetaan 22 litrasta 20:een ja kuskit saavat käyttää sprinttikisassa 11 litraa polttoainetta aiemman 12 litran sijaan.

Myös aerodynamiikkaa karsitaan. Etukatteen leveys on jatkossa 50 mm kapeampi ja nokkaa työnnetään 50 mm taaksepäin, mikä vähentää aeron vaikutusta siellä, missä sillä on merkitystä; suorilla ja jarrutusalueilla. Tällä pyritään saamaan tiiviimpää kilpailua ja vielä enemmän ohituksia.

Kuljettajan takana oleva aero on osa pyörän luokittelua vuodesta 2027 alkaen, ja tiimit saavat päivittää sen vain kerran kaudessa kustannusten hallitsemiseksi.

Myös pyörän alustaan puututaan poistamalla kaikki ajokorkeuteen vaikuttavat tekijät ja ns. holeshot-apulaitteet. Näitä on tähän asti käytetty varsinkin kisojen lähtötilanteissa. Muutoksella pyritään korostamaan kuljettajan ajotaitoa ja tekemään ajamisesta turvallisempaa.


Facebook kommentit