MOTORSPORT

Munningsin kolmas EM-voitto ei tullut helpolla – “Varas vei mukanaan nuottivihkot”

Italian EM-rallissa viime viikonloppuna naisten luokan voittanut Catie Munnings koki kovia ennen kilpailun starttia. Brittikuljettajan nuottiautoon iski varas, joka vei mukanaan muun muassa nuottivihkot.

Vaikka rallin EM-sarjassa kilpaileekin varsin vähän naiskuljettajia, niin sarjan arvostuksesta naiskuljettajia kohtaan kertoo naisille tehty oma luokka, ERC Ladies. Kyseinen luokka kantaa myös täyttä EM-arvoa siinä missä muun muassa kaksi junioriluokkaa, sekä ERC2- ja ERC3-luokat. Viime viikonloppuna Italian EM-rallissa naisten luokan voittoon ajoi Catie Munnings ennen Emma Falconia. Munnings ja Falcon olivat naisten luokan ainoat osallistujat Italian asfaltilla.

– Uskomaton viikonloppu, koska olen oppinut taas niin paljon. Opettelen edelleen asfaltilla ajamista ja vielä on paljon varaa parantaa. Mutta olemme myös edistyneet hienosti ja luulen, että tällä hetkellä EM-sarjan alle 27-vuotiaiden junioreiden kärki menee 1,3 sekuntia kovempaa kilometriä kohden kuin me. Se on hyvä, koska kuitenkaan minulta ei vielä löydy niin paljon kilpailukokemusta, Munnings kommentoi kilpailun jälkeen.

Munnings aloitti rallissa kilpailemisen vuonna 2015 ja jo seuraavana vuonna hän osallistui ensimmäistä kertaa EM-ralliin. Vaikka sijoitus Ypres Rallissa Belgiassa olikin koko porukan kolmanneksi viimeinen, niin Munnings kuitenkin oli vaikeassa ja haastavassa asfalttirallissa ainoa maaliin asti selviytynyt naiskuljettaja. Kauden 2016 päätteeksi Munnings kruunattiin EM-sarjassa naisten luokan mestariksi, kun myös Latviasta tuli naisten luokan voitto.

Viime vuonna Munnings sijoittui naisten luokassa toiseksi. Kauteen ei mahtunut yhtään ykkössijaa ja kun kuluvan kauden kolme ensimmäistä EM-rallia toivat naisten luokassa kolme kakkossijaa, niin nyt tulleen Italian voiton myötä Munningsista tuli kolminkertainen EM-voittaja. Lähtökohdat Italian kilpailuun olivat tosin kaikkea muuta kuin helpot. Siitä piti huolen varas, joka iski Munningsin ja kartanlukija Anne Katharina Steinin nuottiautoon.

– Varas vei mukanaan nuottivihkot ja se tarkoitti sitä, että Anna valvoi käytännössä koko yön kirjoittaessaan nuotteja uusiksi. Todellakin nostan hattua hänelle, Munnings hehkutti kartturiaan.

 

 

Lue myös! Rallin EM-sarjasta tuttu naiskuljettaja saa kotimaassaan oman tv-sarjan (22.7.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com