MOTORSPORT

Muutoksia Albert Parkin rataan?

Useat F1-kuljettajat ovat peräänkuuluttaneet Australian Albert Parkin rataan muutoksia viimeisimmän kisan jälkeen.

Australian kisan viimeisellä kierroksella Mercedeksen George Russell ajautui mutkassa numero kuusi ulos radalta. Suistuminen ei sinällään näyttänyt pahalta, mutta brittikuskin auto kimposi rengasvallista jääden kyljelleen keskelle rataa.

– Olemme nähneet muutamia onnettomuuksia, joissa auto on ikään kuin kimmonnut takaisin radalle. Olemme puhuneet asiasta ja tähän pitää ehdottomasti kiinnittää huomiota jatkossa, totesi Oscar Piastri.

– Ehkä vain rengasvallin kulman muuttaminen riittää tai mahdollisesti mutkanopeuden laskeminen. Nykyään se on melko nopea mutka, hän jatkaa.

Australialaiskuski Daniel Ricciardo toivoo, ettei mutkan profiiliin koskettaisi, mutta ymmärtää, että asialle on tehtävä jotain, jotta vastaavaa ei tapahtuisi uudestaan.

– Rakastan sitä mutkaa. Se on todella hienoa mutka ja vaatii niin sanotusti munaa ajaa sen läpi. Siitä en pidä, että jos kolaroi, on suuri mahdollisuus päätyä takaisin radalle.

– En halua, että mutkaan koskettaisiin, mutta turvallisuus edellä on mentävä ja tuollainen mutka on erittäin haavoittuvainen, jos puhutaan isommasta onnettomuudesta. Joten jos muodon muuttaminen on ainoa ratkaisu turvallisuuden lisäämiseksi, sitten se on hyväksyttävää.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com