MOTORSPORT

Myllylä kaasutteli voittoon Nummelassa – “Ei ollut minkäänlaisia huolia”

Mika Myllylä voitti lauantaina Vihdin Nummelassa järjestetyn Fixus-rallisprintin. Tehokasta, noin 600-hevosvoimaista, nelivetoista ja turboahdettua Mitsubishi Lanceria käskyttävä Myllylä ajoi kolmen kierroksen kilpailussa voittoajan 1.42,32 viimeisellä kierroksella. Kilpailu ajettiin noin 2,2 kilometriä pitkällä asvalttiradalla.

Mika Myllylälle kuluva vuosi on ollut hyvä, sillä hän on ajanut 12 asvalttirallisprinttiä, joista voittoja on kertynyt kahdeksan ja kerran hän on ollut toinen. Myllylä voitti Fixus-rallisprintin myös viime vuonna. Hän olikin kilpailun jälkeen erittäin tyytyväinen uusittuaan voittonsa.

– Kilpailu sujui juuri suunnitelmien mukaan, ei ollut minkäänlaisia huolia. Viimeisellä kierroksella pyrin parantamaan aikaani reilusti, mutta aika parani vain 0,06 sekuntia. Viimeisellä kierroksella oli sen verran liukasta, etten päässyt kovempaa, Myllylä kommentoi kilpailun jälkeen.

Toiseksi ajoi Myllylän tavoin myöskin väkivahvaa Mitsubishi Lanceria ajava Jukka Tenho. Hänen paras aikansa oli 1.43,10 ja se syntyi toisella ajokierroksella. Tenho jäi Myllylästä vain 0,78 sekuntia. Kolmanneksi yleiskilpailussa ajoi etuvetoisella Opel Corsalla kilpaileva Vesa Huupponen ajalla 1.47,96. Tenho oli kahden kierroksen jälkeen vain noin 0,6 sekuntia Myllylää perässä. Viimeiselle kierrokselle hän lähti yrittämään voittoaikaa, mutta yritys päättyi keskeytykseen radan ensimmäiseen kaarteeseen.

– Ajoin ylikovaa ensimmäiseen mutkaan ja jarrutus meni pitkäksi. Sitten mentiin keula edellä lippusiimojen alle, kierros oli pilalla. Yritystä vain oli liikaa, Tenho harmitteli.

Huupponen näytti yleiskilpailun kolmannella sijallaan, että etuvetoisellakin autolla ehtii nelivetoisten mukana.

– Ei hassummin mennyt. Ajoni sujui kierros kierrokselta paremmin. Oli mukava ajaa, kun kaikki asiat sujuivat kuten pitkin, Huupponen iloitsi.

Junioreiden nopein oli Ville Hyytiäinen, toinen Mirko Kykkänen ja kolmas Mika Salonmaa. Kaisa Sistonen oli naisten luokan nopein ja Jere Salo voitti juniorit.

Teksti ja kuva: Fixus Rallisprintin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com