MOTORSPORT

Myös junioreissa nähtiin huikea voittotaistelu päätösmetreille asti

Rallin MM-sarjan kauden neljäs osakilpailu Korsikan saarella Ranskassa viime viikonloppuna tarjosi jännittävät voittotaistelut yleiskilpailun ja WRC2-luokan lisäksi myös junioreissa.

Korsika oli viisi osakilpailua käsittävän rallin junioreiden MM-sarjan käynnissä olevan kauden toinen osakilpailu. Avausosakilpailussa Ruotsissa helmikuussa voittoa juhlinut Tom Kristensson, viime vuoden rallin EM-sarjan nuoremman junioriluokan pronssimitalisti, nappasi johtopaikan haltuunsa toisella erikoiskokeella ja piti tuota johtopaikkaa hallussaan aina kilpailun toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle asti, 12 peräkkäisen erikoiskokeen ajan.

Lopulta matkaa oli ruotsalaisen kannalta liikaa, sillä huikean takaa-ajon järjestänyt Julius Tannert nousi sunnuntaina ajamiensa kahden pohja-ajan myötä lopulta ohi Kristenssonista ja junioreiden voittoon. Maalissa kaksikon välinen aikaero oli lopulta vain 1,9 sekuntia. Kristensson säilytti MM-pistejohtonsa, kun taas Tannert nousi pisteissä neljänneksi.

– Ollakseni rehellinen, niin on sanottava, että fiilis on uskomaton! Tämä on kuin toteen käynyt unelma minulle. Huikea tulos uskomattoman taistelun jälkeen. Hävisimme minuutin lauantai-aamuna ja ajattelin jo, että peli on pelattu, mutta emme kuitenkaan antaneet periksi ja viimeisellä erikoiskokeella pistettiin aivan kaikki peliin, Tannert kommentoi junioreiden MM-sarjan tiedotteessa.

Tannert johti kilpailua ensimmäisen kerran vasta viimeisen erikoiskokeen maalissa. Perjantain jälkeen Kristenssonin johtomarginaali Tannertiin nähden oli 0,9 sekuntia, mutta heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella saksalainen hävisi kärjelle peräti minuutin jarrumurheiden seurauksena.

 

 

“Urani paras voitto tähän mennessä”

Tuosta lauantain avauserikoiskokeen pettymyksestä käynnistyikin sitten hurja takaa-ajo, joka lopulta johti Tannertin kannalta parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

– Tämä on urani paras voitto tähän mennessä. Voittaa Korsikassa, se on jotain uskomatonta! Olemme kehittyneet paljon kahden viimeisen vuoden aikana ja oppineet paljon. Seuraavaksi tavoitteena on pystyä voittamaan soralla, Tannert katsoi kohti tulevia kilpailuja.

Tannert sijoittui junioreiden MM-sarjassa vuonna 2017 neljänneksi, mutta viime vuonna sijoitus loppupisteissä oli vasta yhdeksäs. Kuluvan kauden avaus Ruotsissa toi Tannertille 11. sijan. Nyt tullut voitto oli Tannertille junioreiden MM-sarjassa uran toinen, ensimmäinen tuli Saksan MM-rallista syksyllä 2017. Tannertin kartanlukija Jurgen Heigl pääsi puolestaan juhlimaan toista voittoaan Korsikan saarella, olihan itävaltalainen voittanut Korsikan EM-rallissa vuonna 2013 Andreas Aignerin kartanlukijana tuotantoautojen ryhmän.

– Tämä kilpailu on todella vaativa kartanlukijoille. Suorituksemme viimeisellä erikoiskokeella oli todella vahva. Starttihetkellä olimme erittäin luottavaisia ja rauhallisia. Kiristettiin sitten hieman vöitä siinä ja nyt ollaan tässä, Heigl naurahti mediatilaisuudessa kilpailun jälkeen.

Lauantain jälkeen toisena ja vain 0,4 sekunnin päässä kärjestä olleen Dennis Rådströmin kohtalona oli jäädä lopputuloksissa kolmanneksi. Kärkikolmikko oli kilpailussa omaa luokkaansa mahtumalla alle puolen minuutin sisään, kun neljänneksi sijoittunut Jan Solans jäi voittajasta jo lähes viisi minuuttia.

Junioreiden MM-sarja jatkuu 13.-16. kesäkuuta Italian Sardiniassa ajettavalla kauden kolmannella osakilpailulla. Sen jälkeen ohjelmassa on vielä Suomen ja Walesin osakilpailut.

Junioreiden lopputulokset

1) Julius Tannert (Ford) 3.52.10,0
2) Tom Kristensson (Ford) + 1,9
3) Dennis Rådström (Ford) + 25,8
4) Jan Solans (Ford) + 4.48,8
5) Tom Williams (Ford) + 6.36,7
6) Roland Poom (Ford) + 7.35,3
7) Raul Badiu (Ford) + 8.00,3
8) Enrico Oldrati (Ford) + 8.30,5
9) Nico Knacker (Ford) + 9.36,9
10) Fabrizio Zaldivar (Ford) + 11.42,8

Tannertin keskinopeus: 89,8 km/h
Pohja-ajat: Solans 6, Kristensson 3, Tannert 3, Rådström 1

MM-pistetilanne 2/5 osakilpailua

1) Tom Kristensson (SWE) 47
2) Jan Solans (ESP) 34
3) Dennis Rådström (SWE) 32
4) Julius Tannert (GER) 28
5) Roland Poom (EST) 26
6) Tom Williams (GBR) 22
7) Martins Sesks (LAT) 11
8) Sean Johnston (USA) 10
8) Enrico Oldrati (ITA) 10
10) Raul Badiu (ROM) 6

Lue myös! Juniorimestaruutta tavoitteleva saksalaiskuljettaja luottaa suomalaisvalmennukseen (8.3.2018)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com