Myös Marcus Grönholm sähköauton rattiin – Kohtaako lajin kuninkaan?

13.5.2021 / 10:27
Marcus Grönholm, rallin kaksinkertainen maailmanmestari (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Höljesissä, Ruotsissa ajetaan tänä viikonloppuna mielenkiintoinen rallicrossin näytöskilpailu, jossa mukana nähdään myös rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm.

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja RallyX Nordic kilpailee tänä viikonloppuna Höljesissä, Ruotsissa, missä ohjelmassa on kauden kolmas ja neljäs osakilpailu. Aivan kuten viime vuonna, niin myös tämänvuotisessa Höljesin kilpailutapahtumassa nähdään mielenkiintoinen näytöskilpailu ja tällä kertaa se tapahtuu täysin uusilla RX2e-täyssähköautoilla.

Kyseessä on 335-hevosvoimaiset täyssähköiset rallicross-autot, joilla kilpaillaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2e-luokassa. Aiemmin tämä luokka tunnettiin nimellä RX2 ja RallyX Nordic -sarjassa se on edelleen mukana nimellä Supercar Lites.

Höljesissä tänä viikonloppuna ajettava näytöskilpailu kantaa nimeä Superteam Challenge ja mukana on kahdeksan kuljettajaa, jotka tullaan jakamaan neljään joukkueeseen. Jokaisella joukkueella on käytössään yksi RX2e-täyssähköauto. Mukana kilpailussa nähdään Marcus Grönholm, rallicrossin kuningas ja kolminkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson, Andreas Bakkerud, Hansenin veljekset Timmy ja Kevin, Erikssonin veljekset Oliver ja Kevin, sekä Sebastian Eriksson.

Kahden kuljettajan joukkueet tulee nimeämään rallicrossin virallinen ääni Andrew Coley.

– Odotan innolla monestakin eri syystä, että pääsen näkemään RX2e-autot kilpailemassa ja niistä ensimmäinen on tottakai mukana oleva kuljettajakattaus! Kukapa ei haluaisi nähdä Marcus Grönholmin kaltaista legendaa kilpailemassa Kristofferssonia, Hanseneja, Bakkerudia ja Erikssoneja vastaan, Coley hehkuttaa RallyX Nordic -sarjan tiedotteessa.

Näytöskilpailun tarkempaa aikataulua ei ole vielä tiedossa. Alkueriä tullaan ajamaan neljä kappaletta ja finaaleja kaksi. Siinä missä Grönholm ei RX2e-autolla ole ajanut aiemmin metriäkään, on Oliver Eriksson toiminut tämän projektin virallisena testikuljettajana ja muista kuljettajista ainakin Kristoffersson on autoa aiemmin testannut.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit