Nähdäänkö F1-mestari klassikkokisassa?

25.3.2024 / 14:26

[ A- ] / [ A+ ]

F1-uransa vuonna 2022 lopettanut Sebastian Vettel on puuhaamassa jonkinasteista paluuta kilpa-autoiluun.

Porsche Penske Motorsport valmistautuu tulevan kesän Le Mansin 24 tunnin kilpailuun 36 tunnin mittaisella testisessiolla Espanjassa Aragonin radalla. Sebastian Vettel on hakenut simulaattorissa tuntumaa Porschen 963-prototyyppiin ja saksalaismestari on päässyt Porschen tutkimus- ja kehityskeskuksessa ajamaan ensimmäiset kierroksensa kyseisellä autolla.

Vuodesta 2023 lähtien Porsche Penske Motorsportin tehdastiimi sekä yksityiset tallit ovat kilpailleet Porsche 963:lla Pohjois-Amerikan IMSA-urheiluautosarjassa ja FIA kestävyyskisojen MM-sarjassa WEC:ssä. Voitettuaan kolme IMSA-kilpailua viime vuonna, Porsche Penske Motorsport onnistui aloittamaan kauden 2024 voitolla molemmissa sarjoissa.

Testiajonsa myötä Vettel astuu uudelle maaperälle; nelinkertainen F1-mestari saa tuntumaa hypercar-luokan kilpa-autosta. WEC:ssä kauden kohokohta on eittämättä Le Mansin 24 tunnin kilpailu. Vielä ei ole varmaa, nähdäänkö Vettel tuossa kisassa tositoimissa.

– Odotan innolla Aragonin testejä. Sain autosta vähän jo tuntumaa Weissachin testiradalla. Olen aina seurannut muita kilpa-autoilusarjoja ja uteliaisuuteni kestävyyskisoihin rohkaisi minua kokeilemaan tällaista.

– Ajaminen vaatii varmasti hienosäätöä ja totuttelua, mutta kaikki tiimissä ovat olleet avuliaita ja auttaneet minua. Tämä on totta kai uusi kokemus ja katsotaan mitä tapahtuu seuraavaksi. Tällä hetkellä ei ole mitään suunnitelmia tulevaisuuden suhteen, Vettel totesi Porschen tiedotteessa.


Facebook kommentit