Nähdäänkö rallin MM-sarja pian Netflixissä?

3.5.2024 / 12:58

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan tapahtumajohtajan mukaan keskusteluja sarjan näkyvyyden kasvusta eri alustoja hyödyntämällä on käyty. Yhtenä vaihtoehtona on väläytelty suoratoistopalvelu Netflixiä.

Rallin MM-sarjassa keskustelu käy tällä hetkellä kuumana. Autovalmistajat ja FIA yrittävät kuumeisesti löytää ratkaisun tuleviin sääntöuudistuksiin ja toisaalta sarjan fanit ovat lievästi lämpiminä uudesta pistesysteemistä. Vaikka monta myllerrystä onkin käynnissä, kaikki sarjaan liittyvät tahot ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että sarjan on saatava lisää näkyvyyttä.

Rallin MM-sarjan näkyvyydestä vastaavan WRC Promoter -yhtiön tapahtumajohtaja Simon Larkinin mukaan keskusteluja on käyty, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon ja molempien osapuolten taloudelliset haasteet ovat edelleen esteenä – varsinkin kun F1-sarjasta kertovan Drive to Surviven katsojaluvut laskivat selvästi sarjan kuudennen kauden aikana.

Vaikka rallin MM-sarjalla on tällä hetkellä haasteita, WRC Promoterin urheilujohtaja Peter Thul kertoo Dirtfish-uutissivustolle, että rallin katsojaluvut muihin sarjoihin ovat hyvät.

– Totta kai voimme parantaa ja tämän myös ainakin yksi valmistaja tunnusti, että olemme katsojalukujen vertailussa selvä kakkonen Formula 1:n takana. Okei, väli on iso, sillä Formula 1 on Formula 1, emmekä halua verrata itseämme edes vähää Formula 1:een.

Larkin on samoilla linjoilla, että rallin MM-sarja tarvitsee jatkuvaa kehitystä, keskusteluja ja uusia aloitteita. Hän myöntää, että WRC voisi hyötyä omasta versiostaan Drive to Survivesta. Hän kuitenkin kehotti myös varovaisuuteen viitaten muiden arvosarjojen yrityksiin käyttää samanlaista mallia.

– Drive to Survive osui oikeaan aikaan, mutta mielestäni meidän on oltava varovaisia, sillä yhden sarjan tuottaminen ei välttämättä automaattisesti tarkoita sitä, että kaikki tavoittavat uusia yleisöjä. Moni on sitä kokeillut, mutta ilman merkittäviä tuloksia.

– Meille vinkataan vähintään kymmenen kertaa vuodessa, että joku voisi tehdä meistä seuraavan Drive to Surviven. Mikäli tuotteelle ei ole paikkaa joko Netflixissä, Amazonissa tai vastaavassa, kukaan ei katso sitä. Sarjan voi laittaa YouTubeen, mutta pelkään, ettei kukaan katso. Tämä on puhdasta markkinointia; kun katselumäärät ovat julkisia, kukaan ei halua olla huomaamaton.

Larkin kuitenkin uskoo, että YouTubella on merkittävä rooli.

– Meillä on muihin sarjoihin verrattuna varsin hyvät lukemat YouTubessa. Toki jotkin klipit eivät saa hyviä katselumääriä, mutta olemme sitoutuneet siihen, että materiaali on vapaasti katsottavissa ja siihen myös tuotantoyhtiöt ovat sitoutuneet.


Facebook kommentit