Näkökulma: Kun tehdään, niin tehdään tyylillä – MM-Kouvolalle komea startti

24.6.2020 / 19:13
Rallicrossin MM-sarja tekee paluun Kouvolaan kuuden vuoden tauon jälkeen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kaikin puolin varsin synkkään vuoteen 2020 saatiin tänään iloisiakin uutisia, kun rallicrossin MM-sarjan saapuminen Suomeen ja Kouvolaan kuuden vuoden tauon jälkeen varmistui.

Aivan kuten missä tahansa muussakin urheilulajissa, niin myös autourheilussa hyvät uutiset koronaviruspandemian keskellä ovat olleet tänä vuonna melko lailla vähissä. Samalla myös käänteet pienen ajan sisällä ovat olleet nopeita, kun miettii jo pelkästään sitä, että kuukausi sitten pohdittiin sitä, että ajetaanko kansainvälisten sarjojen osalta mitään ja jos ajetaan, niin missä ja milloin ajetaan.

Ja sitten kuin joululahjaksi, puoli vuotta etuajassa, suomalaisille autourheilufaneille tarjottiin melkoinen uutispommi: rallicrossin MM-sarjan osakilpailu ajetaan Suomessa ja Kouvolassa elokuussa! Monille iso yllätys oli myös se, että kilpailun järjestelyjä ei hoida maamme autourheilun kattojärjestö AKK, vaan koko paletista vastaa paremmin radalla tapahtuvasta kilpailutoiminnastaan tunnettu Set Promotion -tiimi.

Ne jotka Set Promotion -tiimin historian ja Pinomäen veljesten, Jussin ja Kallen, toimintatavat tietävät, eivät varmastikaan yllättyneet tästä ratkaisusta, eivätkä varsinkaan siitä, miten tyylikkäästi koko projektin julkinen avaus Helsingissä keskiviikkona toteutettiin. Kun tehdään, niin tehdään tyylillä. Tämä vanha sanonta sopii Set Promotionin “kylkeen” enemmän kuin hyvin.

Hyvinkää 2017. Alkamassa oli rallicrossin SM-sarjan avausosakilpailu, kun edesmenneen UrheiluUutiset Motorsportin päätoimittajan Miiro Koivulan kanssa saavuimme rata-alueelle. Miiro oli jo paikan päällä ehtinyt käymään, kun taas itse saavuin “kisatunnelmaan” kyseisenä viikonloppuna ensimmäistä kertaa. Miiro hymyili ja oli todella innoissaan, vaikka vakava sairaus tuohon aikaan jo pitkälle olikin edennyt.

Miiro oli innoissaan siitä, että kansalliseen arvosarjaan oli saatu mukaan kansainvälisen tason meininkiä ja siihen “syyllinen” oli Set Promotion, jonka lanseeraama RX Academy oli aloittelemassa debyyttikauttaan lajin parissa. Miiro, joka hoiti kyseisen akatemian media-asioita, vei minut heti tutustumaan puitteisiin, jotka tälle uudelle projektille oli varikolle tehty.

– Paljon olen erilaisia varikkoja työurani aikana nähnyt, niin Suomessa kuin ulkomaillakin, mutta tämä on jotain aivan käsittämättömän hienoa, Miiro hehkutti RX Academyn varikkotelttaa, eikä todellakaan suotta.

Kaikki oli todellakin viimeisen päälle. Auringonvalossa kiiltävän kirkkaina kiiltävät kilpa-autot rivissä, VIP-tilat sarjan ja kuljettajien yhteistyökumppaneille kliinisen tarkasti rakennettu ja muutenkin olosuhteet oli tehty kaikki osa-alueet huolella miettien. Sama pätee myös Set Promotionin kilpailutoimintaan noin muutenkin, kun Pinomäen veljesten “karavaani” ulkomailla kiertää.

Tätä on Set Promotion. Sanon sen vielä kerran: kun tehdään, niin tehdään tyylillä. Tätä tyyliä pääsivät tänään ihmiset todistamaan aivan Helsingin siellä ytimessä, kun rallicrossin MM-sarjan Kouvolan tuleva MM-osakilpailu esittäytyi ensimmäistä kertaa medialle. Oli helppoa tehdä Facebook-sivullemme lyhyt mainosvideo siitä mistä paikalle tuodut kilpa-autot löytäisi, ne kun oli parkkeerattu komeasti tavaratalo Stockmannin eteen, Kolmen sepän patsaan viereen. Rallicross ei tietääkseni ole koskaan esittäytynyt yleisölle pääkaupunkimme näin ytimessä.

MM-tason kilpailutapahtuman puitteet on Set Promotionissa saatu rakennetuksi aivan käsittämättömän nopealla aikataululla, alle kuukaudessa. Sen lisäksi, että kilpailun järjestyminen keskiviikkona varmistui, saatiin samalla kuulla myös merkittävä yhteistyökuvio: YLE tulee hoitamaan Kouvolan kilpailun televisioinnin kumpanakin kilpailupäivänä ja mikä parasta, suorina lähetyksinä.

Tästäkin järjestelystä Set Promotion saa täydet pisteet, tämän paremmin ei tätä asiaa olisi voinut hoitaa. Selvää kun on, että näkyvyyden kannalta tv-sopimus on varsinkin nyt äärimmäisen tärkeä, koska paikan päälle Tykkimäen moottoriradan katsomoihin ei yleisö koronaviruksen takia pääse. Ja kun tiedetään YLE:n tapa tehdä aina laadukkaita urheilulähetyksiä, ei laji voisi saada parempaa mainosta Suomessa kun tulevan MM-Kouvolan suorat lähetykset. Turha kai edes mainita tässä kohtaa, että jos kilpailu olisi mennyt maksumuurin taakse, tilanne olisi ollut täysin toinen.

Rallicrossin MM-sarjan osakilpailu Kouvolassa saattaa hyvinkin nostaa rallicrossin ympärille maassamme buumin ja hieno, sekä ennen kaikkea yleisöystävällinen laji tulee saamaan varmasti paljon uusia faneja. Set Promotion on tähän asti tehnyt kaiken äärimmäisen tyylikkäästi, eikä projektista sen alkuvaiheessa löydy muuta kuin kehuttavaa. Ja kun järjestelyorganisaatiossa on mukana alan todellisia ammattilaisia, ei kenenkään tarvitse miettiä tulevina viikkoinakaan kohti kilpailuviikonloppua mentäessä, että jotain menisi pieleen.

Kun tehdään, niin tehdään tyylillä.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit