MOTORSPORT

Näkökulma: Miiro Koivulan palkitseminen oli hieno teko AKK:lta

Autourheiluliiton kansallisen keskusliiton AKK:n palkintogaalan, Mestareiden Illan, koskettavin hetki lauantaina Jyväskylän Paviljongissa koettiin noin puolivälissä gaalailtaa, kun ohjelmassa oli Mediapalkinnon vuoro.

Minä ja useat toimittajakollegani spekuloitiin ennen Mestareiden Iltaa, että kukahan mahtaisi tänä vuonna pokata tämän Mediapalkinnon. Tätä samaa spekulointia on harrastettu usein aiemminkin, aina kun tämä hetki on ollut käsillä. Nimiehdotuksia tuli jälleen kerran laidasta laitaan, mutta lopuksi vakavoiduin ja heitin ilmoille skenaarion, missä AKK palkitsisi viime vuonna kuolleen https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivulan postuumisti.

Kunnioituksesta https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpga ja hänen muistoaan kohtaan moni totesi siinä kohtaa, että olisi kyllä hieno teko AKK:lta, jos näin tapahtuisi. Samalla tuntui myös siltä, että kukaan meistä sillä hetkellä ei enää miettinyt niitä muita nimivaihtoehtoja. Kuin salama kirkkaalta taivaalta, se aiempi keskustelu oli pyyhitty pois.

Muutama tunti spekulointimme jälkeen se sitten tapahtui. Istuin mediapöydässä seuraten tilaisuutta ja kyyneleet tuli silmiin siinä vaiheessa, kun videoscreenillä alkoi pyöriä kuvaa https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgsta. Oli varsin helppo aistia siinä kohtaa, että en ollut ainoa paikalla olija, jolla silmät kostuivat. Koska kaikki tiesivät kuka on https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg. Kaikki siinä salissa arvostivat ja arvostavat https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpga ja ikävöivät moottoriurheilumedian todellista herrasmiestä ja rautaista ammattilaista. Sanomattakin on selvää, että tyylikkäästi jälleen kerran toteutetun palkintogaalan koskettavin hetki koettiin tässä kohtaa gaalailtaa.

AKK on myöntänyt kyseisen mediapalkinnon aiemmin 15 kertaa ja selvää on, että maassamme on vielä useita rautaisia moottoriurheilumedian ammattilaisia, jotka vielä jonain päivänä tämän palkinnon ansaitsevat ja heille se tullaan vielä myös myöntämään. Mutta nyt AKK osoitti juuri sitä kuuluisaa pelisilmää tekemässään valinnassa, mikä liian usein on kotimaisessa urheilussa eri tahoilta puuttunut, valitessaan palkinnonsaajaksi https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgn. Vaikkakin postuumisti, mutta kuitenkin.

Pitkän ja hienon uran moottoriurheilutoimittajana tehnyt https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula menehtyi viime vuoden heinäkuussa pitkäaikaisen sairauden seurauksena. Koivula oli kuollessaan 48-vuotias. Koivula toimi vuosina 2016-2017 UrheiluUutiset.comin päätoimittajana. Koivulalle myönnetyn Mediapalkinnon vastaanotti hänen leskensä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com